Old Stars Tennis

OldStars tennis

Steeds meer ouderen willen blijven sporten, maar doen het niet (meer). Dit komt niet alleen door fysieke ongemakken, maar ook doordat er onvoldoende passend aanbod te vinden is. Ouderen benaderen sport en bewegen namelijk op een andere manier. Het gaat ze niet zozeer om het competitie-element en het gevoel van winnen, maar juist om het ontmoeten en meedoen. Daarom biedt de KNLTB in samenwerking met Het Nationaal Ouderenfonds het project 'OldStars tennis' aan. 

Met het programma OldStars tennis geven wij ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Ze zijn op zoek naar een aangepaste spelvorm en ze willen naast de spelvorm ook beweegvormen en sociale activatie terugzien in hun aanbod. 

Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers aan OldStars spelvormen zich fitter voelen dan voorheen. Ook geven de resultaten aan dat deze ouderen onderdeel van ‘hun vereniging’ zijn. De OldStars (deelnemende ouderen) raken vaak bevriend en genieten net zo van de ‘derde helft ’ als van het spel zelf. 

OldStars tennis op jouw vereniging 

Na enkele succesvolle pilots de afgelopen jaren, zijn inmiddels de eerste verenigingen van start gegaan met OldStars Tennis. Wil jij op jouw vereniging ook starten met OldStars tennis, dan kun je ondersteuning krijgen vanuit het Ouderfonds. Zij helpen onder andere bij het bepalen van de doelgroep, een opleiding, PR-ondersteuning en promotiematerialen. Dit is mede afhankelijk van de spreiding in de regio, de capaciteit op landelijk niveau en de inzet en wensen van de vereniging.

Heeft jouw vereniging interesse in OldStars tennis en wil je meer weten? Kijk dan hieronder de informatieve sessie ‘OldStars Tennis’ terug uit de Digitale week en/of stuur een e-mail naar verenigingsondersteuning@knltb.nl. Jouw accountmanager zal dan contact met je opnemen.

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal