Stappenplan World Tour hostdag

Op deze pagina vind je alle informatie, handleidingen en downloads die je kunnen helpen bij het organiseren van een World Tour hostdag. De Tenniskids planner is te downloaden http://tenniskids.toernooi.nl. De planner draait op Windows. Je logt in met het account van functionaris Tenniskids (TKNL etc). Downloads vind je via de inlogknop van functionaris. Voor oranje gelden de stappen 1 t/m 6. Voor rood volstaan de stappen 1, 2 en 6.

Stap 1. Maak een nieuw speeldagbestand

Open de planner en klik op de link “Maak een nieuw speeldag bestand”. Vul een willekeurige naam in bij Bestandsnaam en klik op Opslaan. Let op: zorg dat je het bestand een herkenbare naam geeft (bijvoorbeeld datum van de speeldag en verenigingsnaam).

 

Het volgende venster verschijnt:

Vul het toernooinummer, gebruikersnaam en wachtwoord in (inlog van de functionaris Tenniskids) en klik op ‘Volgende’.

Weet je het toernooinummer niet? Deze vind je op http://tenniskids.toernooi.nl. Ga dan naar de World Tour > organisatie. Onder ‘Extra informatie’ staat het toernooinummer. Voor het najaar 2017 is dat: WT2017-NJ-ZO.

Alleen de clubs in ’t Gooi die op vrijdag spelen is het toernooinummer: WT2017-NJ-VR.

Klik op ‘Volgende’ en selecteer de dag. Als je meerdere afdelingen te ontvangen hebt op dezelfde dag, dan kun je aanvinken welke afdelingen je op de computer wil. Het kan zijn dat een collega Tenniskids functionaris bijvoorbeeld een andere afdeling regelt.

Stap 2. Per team aanvinken wie er aanwezig zijn

Klik op “Aanwezigheid registeren” om de aanwezigheid per kind bij te houden.

Let op! Als je meerdere afdelingen hebt binnengehaald, dan staan de teams in één lijst.

Via de knop ‘Toevoegen’ kan je reservespelers in het team plaatsen mocht er een speler mee gekomen zijn die niet bij de spelers in het team vermeld staan. In deze database zie je de spelers van de club die dezelfde kleur en hetzelfde niveau hebben en op basis van deze gegevens kunnen invallen.

Wordt de reservespeler niet getoond via de database, klik dan op ‘nieuw’ (onderin het venster). Je dient dan de spelersgegevens zelf in te vullen en vervolgens OK.

Let op! Je ziet in de spelersdatabase ook spelers/speelsters die al ingedeeld zijn in dit team voor deze dag. Deze spelers/speelsters kun je niet toevoegen aan het team 

Heb je de aanwezigheid bij iedereen die present is aangevinkt? Klik dan op afsluiten (rood kruisje).

Stap 3. Wedstrijden genereren 

Klik de (oranje) afdeling aan waarvoor je het wedstrijdprogramma wil genereren (dit moet per afdeling gedaan worden) en bepaal het programma van de dag. Kies het aantal banen en het aantal rondes die je wil spelen.

 

Tip! Als het programma gemaakt is, kan je geen extra rondes genereren. Tip is om meerdere rondes aan te maken, je hoeft ze namelijk niet allemaal te spelen. Gemiddeld worden er 5-6 rondes gespeeld (dit hangt van de snelheid van de wedstrijd af). Het is dus een tip om 7-8 rondes te genereren op een speeldag.

Kies je keuze voor alleen enkel, of enkel en dubbel, of alleen dubbel. Als je kiest voor enkel en dubbel dan kiest de Tenniskids Planner om te starten met de dubbels, zodat zoveel mogelijk kinderen direct kunnen spelen.

Als je alles hebt ingevuld, klik je op “Volgende”.

Indien je het wedstrijdprogramma van een andere afdeling wil genereren, klik je weer op “Wedstrijden genereren” en klik je een andere afdeling aan. Je volgt dezelfde stappen

Je kunt voor iedere oranje afdeling meerdere keren een wedstrijdprogramma genereren. Iedere keer overschrijft hij dan een eerder aangemaakt programma.

Stap 4. Uitslagen invullen

Bij uitslagen invullen kan je het wedstrijdprogramma van de dag zien.

Je hebt de keuze om alle partijen te zien (dus van iedere afdeling), maar je kan ook kiezen voor alleen een afdeling. 

Als een wedstrijd is afgelopen moet je aangeven wie deze partij heeft gewonnen.

Door dubbel te klikken op een partij opent zich een scherm waar je winnaars kan aanklikken. Deze winnaars worden groen gemarkeerd. Mocht je de winnaars hebben aangevinkt, dan kan je het scherm sluiten.

Je kan dit per wedstrijd of per ronde bijhouden, maar je kan ook alles aan het einde van de dag in één keer invullen. Het is niet per sé nodig om ook alle aangemaakte rondes te spelen. Als de dag wat uitloopt, kun je ook besluiten tot het niet (meer) spelen van bijvoorbeeld de laatste ronde, of laatste twee rondes. Het is raadzaam om een eenmaal gestarte ronde wel af te maken. Wanneer je een uitslag hebt verwerkt, komt hij in het tabblad ‘Gespeeld’. 

Stap 5. Eindstanden berekenen

Ga terug naar “Overzicht” en klik op eindstanden. Hij berekent de eindstand en je krijgt een printscreen te zien met de verdiende punten van de dag per team.

De Tenniskids Planner berekent een eindstand op basis van de gespeelde partijen. Als een laatste ronde niet meer wordt gespeeld, dan telt hij deze niet meer mee. 

Uitleg berekening winnaar (rekenformules

  1. Elk kind wat speelt in een partij kan een punt verdienen
  2. Dus in een dubbel kunnen dat 2 punten zijn
  3. Als je tegen je eigen club speelt telt de wedstrijd niet mee.

Stap 6. Uitslagen uploaden

Vervolgens dien je als laatste stap op “Uitslagen uploaden” te klikken en worden de uitslagen gepubliceerd op tenniskids.toernooi.nl. De behaalde punten in oranje worden vermeld bij de betreffende teams. Dit kan uiteindelijk leiden tot het behalen van een bronzen, zilveren en gouden badge.

Bij rood vindt dan alleen de aanwezigheidsregistratie plaats. 

Tip!

Het is mogelijk om de gegevens thuis voor te bereiden en als backup mee te nemen op een USB-stick om op een andere computer verder te gaan. Je slaat de gegevens op met “Backup Toernooi” en je haalt de gegevens binnen met “Restore Toernooi”.

Tip!

Ga in de voorbereiding alvast met de Tenniskids Planner thuis aan de slag. Je kan de gegevens op meerdere momenten binnen halen. Bij opnieuw een speeldagbestand aanmaken, haal je de meest recente gegevens binnen.

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.