Man kijkt naar bal

Club Ladder

Het spelen van padel of tenniswedstrijden zorgt voor activatie en binding van leden aan de vereniging. Niet alleen de officiële cluboverstijgende KNLTB wedstrijden dragen hieraan bij, maar ook vooral de wedstrijden die elke dag op de vereniging worden gespeeld. Wedstrijden waar iedereen aan mee kan doen en waardoor leden nog makkelijker nieuwe maatjes vinden om mee af te spreken. De club ladder is voor veel verenigingen een ‘oude bekende’ en wordt al door veel verenigingen georganiseerd. 

Hoe werkt het? 

De Club Ladder is een wedstrijdvorm waarin spelers elkaar uitdagen voor een wedstrijd en daarbij steeds ‘hoger op de ladder’ komen. Je kan zowel enkel als dubbelspel ladders spelen.  De vereniging bepaalt zelf de spelregels en duur van de wedstrijden. Zo kunnen verenigingen met veel baan capaciteit prima spelen om 2 gewonnen sets en verenigingen waar het drukker is afspreken om de ladder wedstrijden op tijd te spelen. Het is een wedstrijdvorm die uitsluitend gericht is op de leden van je vereniging. 

De Club Ladder is een online functionaliteit binnen de ClubApp en makkelijk te organiseren. Advies is om één vrijwilliger dit te laten coördineren. Deze vrijwilliger maakt eenmalig een ladder aan voor een bepaalde periode en leden kunnen verder zelf inschrijven en onderling afspreken wanneer ze de wedstrijd spelen. Zorg wel altijd voor een goede communicatie via de verenigingscommunicatie kanalen en vergeet daarbij niet de verschillende spelers whatsapp groepjes. 

Voordelen 

  • Iedereen kan meedoen, voor specifieke groepen kan je een ‘eigen ladder’ maken 
  • Makkelijker maatjes vinden om mee te spelen, ook voor starters 
  • Slechts 1 vrijwilliger nodig voor de coördinatie
  • Vereniging bepaalt zelf spelregels en duur van de wedstrijden
  • Geen extra apps meer nodig en het delen van je leden data 
  • Werken met een vertrouwde partij binnen je eigen administratie omgeving

Heeft jouw vereniging nog geen ClubApp? De ClubApp is nu drie maanden gratis beschikbaar.

Doe je ook mee? 

Sinds maart 2020 is er een ladderfunctionaliteit in de ClubApp, gratis beschikbaar binnen het Club Professioneel en All-In pakket van KNLTB Club. Ook zit er een ladderfunctionaliteit in de app van All United.

Meer informatie over het opzetten van een Club Ladder via de ClubApp vind je op de websites van onze ClubApp partners Lisa via KNLTB Club en AllUnited. 

Alles over de laddercompetitie via AllUnited-Handleiding 

Alles over de laddercompetitie via KNLTB Club 

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal