Clubhuis kantine

Bijdragen Buma Sena en Videma

Voor het afspelen van muziek in kantines en clubhuizen dient de vereniging te betalen aan Buma (auteursrechten) en Sena (naburige rechten). De KNLTB heeft met beide organisaties een regeling getroffen waardoor verenigingen kunnen profiteren van een aanzienlijke korting.

Buma

De Buma is uitvoerder van de auteurswet. De bijdrage heeft betrekking op de rechten van componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers.

Sena

De Sena is uitvoerder van de wet op naburige rechten. De bijdrage heeft betrekking op de rechten van artiesten (muzikanten) en platenmaatschappijen.

De regeling

De KNLTB betaalt het bedrag aan Buma en Sena en belast dit door aan de verenigingen. Als jouw vereniging deelneemt aan deze regeling ontvang je dus een factuur van de KNLTB. De bijdrage per vereniging wordt vastgesteld door Buma en Sena.

De factuur voor BUMA en SENA ontvang je in juli.

Om mee te doen aan de regeling kun je je aanmelden via administratie@knltb.nl. Je kunt meteen dit aanmeldformulier invullen en mailen naar bovengenoemd mailadres.

Televisiegebruik (Videma)

(*) : Voor het actuele overzicht van tv-zenders zie www.videma.nl onder "Veel gestelde vragen". Videma vertegenwoordigt geen betaalkanalen zoals bijvoorbeeld ESPN.