Indeling World Tour bekend, is jouw club er klaar voor?

Februari loopt alweer op zijn eind en dus zit de World Tour er weer aan te komen! Vanaf zondag 18 maart gaan teams van maar liefst 913 verenigingen in rood en oranje de baan op voor de World Tour. En de indeling is nu bekend!

Wil je weten waar en tegen wie de teams van jouw club spelen, kijk dan direct op http://tenniskids.toernooi.nl. Vanaf 1 maart kun je hier ook de indeling van de Groene competitie vinden. De Groene competitie start op 8 april.

Na 18 maart wordt er ook in de twee volgende weekenden gespeeld in de World Tour rood en oranje. Daarna volgen nog vier speelronden in juni en juli. De speeldata op een rij:

Zondag 18 maart
Zondag 25 maart
Maandag 2 april (2de Paasdag)
Zondag 10 juni
Zondag 17 juni
Zondag 24 juni
Zondag 1 juli

Hosten

Met bijna 2.600 deelnemende ploegen in de World Tour is het ‘hosten’ van alle teams en kinderen best een uitdaging. De KNLTB probeert waar mogelijk mee te denken. Zo is de eerste hostdag van een aantal gravelclubs gewijzigd naar clubs met winterharde banen. Dit omdat enkele verengingen met gravelbanen ervoor kiezen het park te sluiten in de winterperiode.

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over Tenniskids hier op Centrecourt.nl voor veel bruikbare tips en adviezen voor hostende clubs.

Als de hostdag voor een club echt op een ongelukkig moment is gepland, is er ook nog de mogelijkheid om onderling te ruilen. Zijn de clubs daar onderling over akkoord, geef dit dan tijdig door aan de KNLTB via tenniskids@knltb.nl. Dan kan dit worden aangepast op de site en kan de ‘nieuwe’ host de juiste afdelingsgegevens downloaden in de Tenniskids planner.

Inspiratie thema’s en stimuleren teamgevoel

Maar voorop staat natuurlijk nog steeds dat je er als hostende vereniging vooral een heel leuke dag van moet maken! Ben je op zoek naar inspiratie, bekijk dan deze ideeën en voorbeelden eens!

Tijdens de competitie is niets zo belangrijk als het teamgevoel. Want kinderen die betrokken zijn bij hun team en het naar hun zin hebben in hun competitieteam, voelen zich meer verbonden met de club. En hierdoor blijven ze langer lid. Maar hoe doe je dat dan, teamgevoel creëren? Heel simpel, check de tips in onze infographic en ga aan de slag!