Maak jeugdleden enthousiast voor de World Tour en Groene competitie

De start duurt nog even, maar voor je er erg in hebt barst het tennisgeweld weer los. Midden maart mogen kinderen weer de baan op voor de Tenniskids World Tour en in april voor de Groene competitie. Om de jeugdleden van jouw vereniging enthousiast te maken kun je gebruik maken van de promotiematerialen van de KNLTB. Zoals bijvoorbeeld de video met Bart Boonstra, bekend van Nickelodeon, die kinderen oproept om deel te nemen aan de competitie!

Behalve dat kinderen door het spelen van competitie nóg meer plezier halen uit tennis, blijven zij over het algemeen ook langer lid van de club. Voor kinderen is de World Tour en Groene competitie hét moment om zichzelf uit te dagen met een partijvorm én andere kinderen te ontmoeten.

Flyers

Clubs hebben een aantal weken geleden flyers ontvangen om de beide competities onder de aandacht te brengen bij de jeugdleden. Een tip voor een nog breder bereik is om ook de tennisleraren van jouw vereniging te betrekken bij de promotie. Hij of zij kan bijvoorbeeld de flyers uitdelen aan de kinderen en de ouders. De flyer en meer promotiematerialen vind je hier.

Filmpjes

Wat ook helpt bij de promotie van de World Tour en Groene competitie is om de twee promotievideo’s te delen op jouw online kanalen of in WhatsApp groepjes! In een van de video’s activeert Bart Boonstra kinderen om deel te nemen. Veel kinderen kennen hem van het kinderkanaal Nickelodeon.

Ook in de andere video komt aan bod hoe leuk het is om deel te nemen aan de competitie. Momenteel loopt er een campagne van de KNLTB op Facebook waarin de twee video’s onder de aandacht worden gebracht bij ouders, waardoor ook zij enthousiast raken. Bekijk het filmpje op Youtube.

Nieuwsbrief

Vorige week hebben ouders van Tenniskids-spelers ook de eerste Tenniskids nieuwsbrief ontvangen. Hiermee informeert de KNLTB de ouders over de ontwikkelingen rond Tenniskids en de competitie. De nieuwsbrief wordt vier tot zes keer per jaar gestuurd. De eerste editie lees je hier terug.

Meer informatie

Inschrijven voor de World Tour en Groene competitie kan via jouw club. Op de website vind je meer informatie over Tenniskids. Benieuwd naar de speeldata van de World Tour en Groene competitie. Die vind je hier.