Kom naar de bijeenkomsten voor vertrouwenscontactpersonen!

Als vertrouwenscontactpersoon ben je een belangrijk aanspreekpunt binnen de vereniging voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Wellicht heb je ooit de opleiding voor vertrouwenscontactpersoon gevolgd. Maar hoe zorg je dat je up to date blijft? Beschik je over de laatste informatie, ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? En wat is ook alweer precies jouw rol en waar ligt de grens voor wat je zelf kunt doen of wanneer je doorverwijst? 

Informeren over nieuwe ontwikkelingen

Veel vragen waarvan wij merken dat die bij veel vertrouwenscontactpersonen van de verenigingen leven. Daarom organiseert NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden in 2017 en 2018 meerdere regionale informatiebijeenkomsten voor vertrouwenscontactpersonen van verenigingen. Met als doel de VCP’ers te informeren over nieuwe ontwikkelingen en vooral de VCP’ers gelegenheid te bieden om elkaar te leren kennen en ervaringen en kennis uit te wisselen over de rol van de VCP’er binnen een sportvereniging.

Regionale bijeenkomsten

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 18 november in Eindhoven. Op 25 november vindt er een bijeenkomst plaats in Heerenveen of Zwolle. Daarna zullen in 2018 nog 3 bijeenkomsten worden georganiseerd in Arnhem, Rotterdam en Venlo. Daarover volgt later nog bericht.

Conceptagenda

9.30 uur Opening en welkom, Bert Roosenboom, coördinator Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF

9.35 uur Recente ontwikkelingen, VOG en register tuchtrechtelijk veroordeelden

10.00 uur Rol van de VCP-er nader toegelicht

11.00 uur Pauze 11.15 uur Rol van social media, Jacqueline Kleijer, bureau Jeugd en Media

12.15 uur Kennismaking met de VCP van uw bond (indien aanwezig) en in groepjes met elkaar in gesprek over wat er speelt en/of leeft bij uw vereniging

13.15 uur Afsluiting

13.30 uur Einde + broodjes