Eerste clubs met nieuwe KNLTB Afhangbord heel tevreden

Vorige week werd door de KNLTB het honderdste nieuwe KNLTB Afhangbord opgehangen en inmiddels zijn op het nieuwe, digitale systeem meer dan 8.000 afhangacties verricht. De eerste reacties van gebruikers zijn positief, zo ook bij TC Cash in Rijen en Union Lawn Tennis in Malden. “Het werkt beter en makkelijker dan welk ander systeem ook.”

Ook bij de eerste clubs die het nieuwe Afhangbord ter beschikking kregen, hangt het scherm nog maar een paar weken, dus nog lang niet alle functionaliteiten zijn door iedereen uitgeprobeerd. “Maar de eerste ervaringen zijn bijzonder goed”, zegt Wim van Rij van Union Lawn Tennis uit Malden bij Nijmegen. “Natuurlijk is het scherm groter, daardoor is sowieso alles al een stuk duidelijker. En het werkt allemaal makkelijk en snel. Bovendien zou het op termijn ook mogelijk moeten zijn om per baan de belichting te regelen, dat lijkt mij ook heel mooi!”

‘Grote vooruitgang’

Dat het systeem makkelijker en sneller werkt, ervaren de meeste gebruikers ook, al is het in het begin altijd nog even wennen. “Over het algemeen wordt het systeem als heel handig ervaren! We horen momenteel ook nog wel leden die er vrij lang mee bezig zijn, maar dat komt denk ik ook doordat ze het nog niet zo goed kennen. Zelf vind ik ook het feit dat dit een web-based systeem is een grote vooruitgang, het is gelukkig niet meer op slechts één computer toegankelijk. Storingen, updates en andere problemen kunnen centraal en snel worden verholpen, heel fijn tot nu toe!”

Ook bij TC Cash in Rijen hebben ze sinds kort het nieuwe KNLTB Afhangbord hangen en ook daar zijn ze er heel blij mee. “De eerste ervaringen zijn heel goed!”, zegt bestuurslid Bert Vriens. “Wij behoorden echt tot de allereerste verenigingen met het nieuwe Afhangbord en we kwamen dus ook de eerste problemen in het systeem tegen, maar zagen daardoor ook hoe makkelijk en snel onvolkomenheden werden opgelost.”

‘Prima geregeld’

Vriens was na de eerste weken heel benieuwd hoe de leden het nieuwe Afhangbord beoordelen en besloot een enquête te houden. “De mensen die reageerden, waren voornamelijk positief. Er kwamen ook problemen naar voren die aanpassingen in het systeem vereisten en die werden na melding ook heel snel doorgevoerd.” Verder was Vriens zeer te spreken over de informatievoorziening vanuit de KNLTB voorafgaand aan de levering van het scherm. “Er werd heel duidelijk uitgelegd hoe je de plek voor het scherm gereed kon maken. Ik had zelf nog wat details opgezocht voor de feitelijke ingebruikname, maar dat was niet nodig. Ook al die gegevens werden meegeleverd, het was echt prima geregeld.”

Op de vraag waarom het nieuwe Afhangbord voor alle clubs een stap voorwaarts is, geeft Vriens een duidelijk antwoord: “Alle nieuwe faciliteiten worden geïntegreerd in één systeem, KNLTB.Club. Daar heb je alles centraal en dat vinden wij heel fijn, daar hebben wij dan ook heel bewust voor gekozen.”

Ook met AllUnited

Ook verenigingen die het ledenadministratiepakket van AllUnited gebruiken, kunnen prima uit de voeten met het nieuwe Afhangbord. Dat is bijvoorbeeld het geval bij TV Son en Breugel en Tennisvereniging Tegenbosch, die het bord sinds kort in het clubhuis hebben hangen.

“De plaatsing en het in gebruik nemen van het nieuwe Afhangbord verliep ook bij deze clubs voorspoedig, vooral omdat de beheerders van het Afhangbord zich in goed overleg met AllUnited perfect hadden voorbereid”, zegt Berend Betz, manager IT van de KNLTB. “Ik heb voor de zekerheid gezorgd dat een KNLTB-collega uit ons uitrolteam ter plekke was om te kunnen ondersteunen in het geval er problemen zouden optreden. Maar het verliep naar behoren. Het feit dat dit allemaal goed ging, opent de weg om de komende weken ook de verenigingen die werken met AllUnited zo snel mogelijk te kunnen voorzien van hun nieuwe Afhangbord.”

Meer informatie

Heeft jouw club nog geen Afhangbord, maar heb je wel interesse? Neem dan contact op met de Accountmanager in jouw district. Kosten hoeven er niet aan verbonden te zijn. Het KNLTB Afhangbord is onderdeel van de 0-euro variant van KNLTB.Club