Opleidingsaanbod baanonderhoud: pilottraining gravel en gravel op afschot

Een goede accommodatie is een basisvoorwaarde voor een gezonde tennisvereniging. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de tennisbanen. Tennisbanen zijn hét visitekaartje van de club richting leden en potentiële leden. Belangrijk dus dat de kwaliteit, bespeelbaarheid en de veiligheid dik in orde zijn. Een goed onderhouden tennisbaan zorgt immers voor meer spelplezier, een optimale levensduur en wanneer het onderhoud planmatig wordt uitgevoerd kan dit ook leiden tot kostenreductie. Met een goed onderhouden tennisbaan kun je als club het verschil maken!

Meer continuïteit en kwaliteit van tennisbanen

De KNLTB wil meer continuïteit en kwaliteit borgen door opleidingsaanbod te ontwikkelen over het onderhoud van tennisbanen, en sloot daarom in september een convenant met IPC Groene Ruimte en Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC). Met de KNLTB, IPC Groen, hét kennis- en praktijkcentrum voor de (groene) buitenruimte, en BSNC, kennis- innovatieplatform voor buitensportvoorzieningen, komen drie partijen samen die hier bij uitstek toe in staat zijn.

Pilottraining speciaal voor vrijwilligers 

Speciaal voor vrijwilligers die het onderhoud bij hun club verzorgen organiseert IPC Groene Ruimte in samenwerking met de KNLTB op 25 november aanstaande een pilottraining “Gravel/gravel op afschot”. In deze praktische training wordt ingegaan op algemene kennis van gravelbanen en specifiek het onderhoud. De keuze voor een pilot komt voort uit de wens om de training zo goed mogelijk af te stemmen op de doelgroep. Op basis van de uitkomsten van de pilot zullen in 2018 definitieve trainingen worden uitgerold, niet alleen over gravel maar ook over andere baansoorten.

Aanmelden

Beschikt jouw club over gravel of gravel op afschot en wil je meer weten over het onderhoud daarvan? Meld je dan snel aan via deze link. Hier vind je tevens meer informatie over het programma, de locatie en de kosten van de training. Er is plek voor 12 personen, dus wees er snel bij!