Binden en behouden jeugdleden, kom naar de workshop!

Het is van groot belang en tegelijkertijd één van de grootste uitdagingen voor tennisverenigingen: het behoud van leden en dan in het bijzonder het behoud van jeugdleden. Een gezond aantal jeugdleden is immers dé basis voor een gezonde toekomst van de club. Maar hoe pak je dat dan aan, het behouden van jeugdleden? Wat doen andere verenigingen op dit gebied en welke ideeën blijken het meest effectief? In september en oktober komt het allemaal aan de orde tijdens workshops over jeugdtennis en de binding van jeugdleden aan de club.

Juist omdat veel clubs voor dezelfde uitdaging staan, ontwikkelen verenigingen ook heel regelmatig plannen voor het behoud van jeugdleden die prima blijken te werken. Denk bijvoorbeeld aan een lidmaatschap waarbinnen de jeugd niet alleen traint, maar ook wedstrijden speelt zoals in een onderlinge competitie of in de Tenniskids World Tour. Die wedstrijden vormen bovendien een extra middel om de binding tussen leden en de club te versterken. Niet voor niks ontwikkelde TV Elckerlyc uit Purmerend één totaalpakket voor leden met lidmaatschap, lessen en wedstrijden.

Schrijf je in!

Wil je met jouw club actief werk maken van een gezond jeugdledenbestand? Schrijf je dan in voor één van de workshops in jouw regio:

  •          Woensdag 20 september district Utrecht/Gelderland/IJmond
  •          Dinsdag 26 september district Noord-Holland-Noord/ Friesland/Groningen/Drenthe/Overijssel
  •          Woensdag 27 september district Rotterdam/Den Haag
  •          Maandag 2 oktober district Leiden
  •          Donderdag 5 oktober district West-, Centraal-, Oost-Brabant/Zeeland/Limburg

Interactieve sessie

Tijdens de workshops presenteren enkele verenigingen hun bewezen succesvolle acties op dit gebied en is er voor de aanwezige clubvertegenwoordigers ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Verder krijgen bezoekers een actueel beeld van het Nederlandse jeugdtennis en Tenniskids in cijfers. In het tweede gedeelte van de workshop gaan de bezoekers tijdens een interactieve sessie in groepjes op zoek naar acties met de meeste potentiële waarde voor behoud en binding van jeugdleden. Je keert dan ook terug naar je club met concrete actiepunten die je zelf in de praktijk kunt brengen!