Schenk verantwoord alcohol op jouw club en win!

Veel tennisclubs in Nederland bevorderen verantwoord alcoholgebruik op een originele, creatieve manier. De beste voorbeelden daarvan zijn nu prijzen waard. Heeft jouw vereniging een succesverhaal? Deel deze op de website van Blijf Helder! 

Het afgelopen seizoen won de Oegstgeester Lawn Tennis Club de titel ‘Helderste Club van Nederland’ in de categorie tennis. Zij hadden een innovatief idee over de bardiensten die door de leden zelf worden gedraaid. Voor de wet mogen leden vanaf 16 jaar achter de bar staan, maar zij mogen geen alcohol schenken. Om dit onderscheid duidelijk te maken tegenover de rest van de vereniging hebben ze in Oegstgeest een simpele, maar doeltreffende oplossing gevonden: verschillende kleuren shirts voor het barpersoneel. Groen voor boven de 18 en rood voor onder de 18 jaar. Een andere tip van de vereniging: zorg dat er bij elke bardienst tenminste één volwassene achter de bar staat.

De KNLTB voert in samenwerking met NOC*NSF en Heineken de Blijf Helder-campagne om verantwoord alcoholgebruik in de sport te bevorderen. Verantwoord alcoholgebruik op sportclubs is van groot belang en de wet is duidelijk op dit gebied: verkoop van alcohol aan mensen onder de 18 jaar is verboden.

Vind je het belangrijk om verantwoord alcoholgebruik binnen jouw tennisvereniging te stimuleren of wil je successen van jouw club op dit thema delen? Kijk dan op website van Blijf Helder voor meer ‘best practices’ op het gebied van verantwoordelijk alcoholgebruik en meld jouw club gratis aan.