Aan de slag met Tenniskids Blauw met stimuleringsbijdrage KNLTB

Vanaf dit jaar kunnen tennisclubs naast de al gebruikelijke Tenniskids-categorieën voor het eerst Tenniskids Blauw aanbieden, voor kinderen van 4 en 5 jaar. En om Tenniskids Blauw voor de verenigingen extra aantrekkelijk te maken, stelt de KNLTB een zogenoemde stimuleringsbijdrage beschikbaar.

De stimuleringsbijdrage betekent feitelijk dat clubs voor kinderen die deelnemen aan Tenniskids Blauw, geen ledenafdracht aan de KNLTB kwijt zijn. Aanvankelijk moet je als tennisvereniging het bedrag van 16,36 euro per deelnemer aan Tenniskids Blauw wel betalen, maar in september krijg je dat geld terug van de bond. Hierdoor blijven ook voor de ouders de kosten beperkt, wat het aantal aanmeldingen moet stimuleren.

Basale vaardigheden

Met Tenniskids biedt de KNLTB al enkele jaren een aantrekkelijk en populair tennisprogramma voor de jeugd aan, maar specifiek aanbod voor kinderen van 4 en 5 jaar was er nog niet. Bij Tenniskids Blauw leren kinderen heel basale vaardigheden aan de hand van oefeningen. Die oefeningen zijn er vooral op gericht bewegings-, bal- en racketvaardigheden van de kinderen te ontwikkelen.

Op deze manier kunnen kinderen nog eerder geïnteresseerd worden voor de tennissport en stromen ze in het jaar dat ze 6 worden, wanneer clubs voor het eerst ledenafdracht voor hen gaan betalen, relatief makkelijk door naar Tenniskids Rood en de World Tour.

Workshop

Tennisleraren die met Tenniskids Blauw les willen geven aan de jongste kinderen, moeten daarvoor eerst een workshop (5 PO-punten) volgen. Maar liefst 128 leraren hebben zich daarvoor al aangemeld, waarvan een deel de workshop zelfs al heeft gevolgd. Zij kunnen direct aan de slag met Tenniskids Blauw. De eerstvolgende workshop staat gepland voor 31 maart