KNLTB en provincie Gelderland slaan handen ineen met tennisstrategie

De provincie Gelderland heeft de ambitie om een vooraanstaande provincie te zijn op het gebied van top- en breedtesport. Met het programma Gelderland Sport! hoopt het deze ambities kracht bij te zetten voor de toekomst. Naast andere sporten vervult ook tennis als kernsport een belangrijke rol in dit sportakkoord. De KNLTB, TennisEvents en de Windmill Cup zijn er trots op dat zij met de tennissport een bijdrage  kunnen leveren. Afgelopen maandag werd het convenant, dat de partijen voor drie jaar aan elkaar verbindt, ondertekend.

De provincie Gelderland heeft als tennisprovincie een stevige basis. Het telt ruim tweehonderd clubs met prachtige parken en meer dan 66.000 tennissers, 320 toernooien en meer dan drieduizend teams die deelnemen aan de verschillende competities. De rode draad van het convenant is om nog meer mensen nog meer te laten tennissen en te laten genieten ervan. De vele grote en kleine toernooien die er door het hele jaar heen worden georganiseerd in Gelderland, zoals de Windmill Cup en het NK Bedrijfstennis, vormen hiervoor een belangrijke schakel.

De evenementkalender verbindt topsport met breedtesport en ontwikkelingen als de Open Club, duurzaamheid, onderwijs, gezondheid, het bedrijfsleven, niet-tennissers en meer. Alle programma’s zijn zo opgebouwd dat ze  een weerspiegeling zijn van het actieve tennisleven in Gelderland: jeugd, volwassenen, senioren en tennissers in een rolstoel. Iedere Gelderse inwoner krijgt de kans om dicht bij huis mee te doen, (top)tennis te zien en te genieten.

Daarnaast zijn ook de side-events en andere activiteiten op alle verschillende doelgroepen gericht en vinden die overal in Gelderland plaats, gedurende het gehele jaar. De aandacht voor samen sporten in een mooie omgeving is daarmee gewaarborgd en zal ook nieuwe sporters aantrekken.