Ontdek padel, een combinatie van squash en tennis

Is jouw vereniging al bekend met padel? Dit is een racketsport met veel kenmerken van squash en tennis. De combinatie van deze twee sporten staat garant voor snelle en spannende rally’s. Ontdek padel zelf en introduceer het op je club!

De KNLTB signaleert de groeiende behoefte van tennissers aan variatie en keuzevrijheid en beseft dat andere vormen van tennis kansen bieden voor verenigingen. Daarom stimuleert de KNLTB verenigingen om in te spelen op deze behoefte door het tennisaanbod te verruimen. Andere vormen van tennis zoals padel worden steeds populairder. Dit biedt nieuwe kansen voor verenigingen; padel biedt leden een ruimer tennisaanbod en zorgt doorgaans voor veel levendigheid op de club. En omdat padel gemakkelijk te leren is voor zowel jong als oud, is de sport een laagdrempelige manier om kennis te maken met de vereniging. Dit blijkt al in de praktijk bij de huidige verenigingen met padelbanen.

Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis en squash. Deze racketsport, al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika, begint zich langzamerhand ook in Nederland te ontwikkelen. Het speelveld is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner en met een omheining van glas en hekwerk. De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal éérst het glas of hekwerk raakt. De bal blijft in het spel wanneer deze eerst de grond raakt en de bal mag daarna het glas of hekwerk raken. Volleren is ook toegestaan. Tactiek is essentieel, aangezien de bal altijd en op vrijwel elke plek kan terugkeren. Hierdoor ontstaan gegarandeerd snelle en spannende rally’s, op ieder niveau. De sport wordt met vier personen (2 tegen 2) gespeeld en er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.

Meer weten over padel?

Wil je weten wat padel kan betekenen voor jouw vereniging? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur van jouw district. De KNLTB verenigingsadviseur helpt je verder, van accommodatieadvies tot deelname aan competities en toernooien.