KNLTB ontwikkelt unieke ClubApp voor tennisverenigingen

De KNLTB lanceert begin 2016 de KNLTB ClubApp waarmee tennisverenigingen de binding met hun leden kunnen versterken en de betrokkenheid van leden bij hun vereniging kunnen vergroten. 

De app wordt in partnership met LISA gerealiseerd. LISA is de IT-partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en heeft ruime ervaring met mobiele clubapplicaties.

Functionaliteiten KNLTB ClubApp

Leden kunnen via de app een baan reserveren of de beschikbaarheid raadplegen, en aan andere leden kenbaar maken dat ze willen tennissen. Ook het vinden van een tennispartner wordt via de app eenvoudig mogelijk gemaakt. Daarnaast is het onder meer mogelijk om een mobiele laddercompetitie op te zetten en clubsponsors een plek te geven. 

“Ik ben er van overtuigd dat we samen met LISA een fantastische oplossing neer gaan zetten waarmee verenigingen veel makkelijker en efficiënter met hun leden kunnen communiceren” aldus Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB. “Als vereniging kom je via de KNLTB ClubApp direct binnen handbereik van al je leden. Dit biedt ongekende mogelijkheden om je leden meer te betrekken binnen het verenigingsleven. We bouwen hierbij voort op de kennis die LISA heeft opgedaan met ontwikkeling van de hockeyapp.”

De KNLTB ziet dat verenigingen met een sterke online strategie enorme slagen kunnen maken als het gaat om het creëren van binding en betrokkenheid van leden bij hun vereniging. Tegelijkertijd is het voor veel verenigingen financieel gezien en qua aanwezige kennis lastig om deze strategie op eigen benen te ontwikkelen en uit te voeren. Om deze reden wil de KNLTB op dit gebied een leidende rol innemen om verenigingen te helpen dit te faciliteren.

Presentatie tijdens Jaarcongres

De KNLTB ClubApp zal uitgebreid worden gepresenteerd tijdens het KNLTB Jaarcongres op zaterdag 28 november in Omnisport Apeldoorn. Vanaf begin 2016 zal de basisversie van de app te downloaden zijn. Middels een aantal roadshows bij tennisverenigingen in het land zal de KNLTB de clubs op de hoogte stellen van de mogelijkheden van de app. In de toekomst zal de app verder uitgebreid worden met andere interessante functionaliteiten voor verenigingen en leden.

Via een speciale landingspagina kunnen verenigingen en andere geïnteresseerden eenvoudig op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de KNLTB ClubApp: www.knltb.club.