Infographic: de cijfers van de voorjaarscompetitie op een rijtje

Van 1 tot en met 16 december kunnen verenigingen competitieploegen voor de Voorjaarscompetitie aanmelden bij de KNLTB. Hoeveel verenigingen, ploegen en deelnemers waren in 2014 actief in de Voorjaarscompetitie? We hebben de cijfers in kaart gebracht.

De Voorjaarscompetitie is voor veel spelers en verenigingen een van de hoogtepunten van het jaar. Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie en trainen voor een doel. Verenigingen vinden de competitie belangrijk omdat dit veel sfeer en gezelligheid op de club brengt, maar ook omdat competitie spelen voor verbinding tussen de leden zorgt. Er zijn ook een aantal verbeteringen doorgevoerd die voor een aanmerkelijk soepeler verloop van de Voorjaarscompetitie zullen zorgen dan afgelopen jaar.

 

Meer infographics?

Op Centrecourt.nl verschijnen regelmatig infographics over interessante onderwerpen voor verenigingen en tennisleraren. Hieronder vind je een een overzicht van eerder geplaatste infographics:

Infographic: baansoorten in Nederland

Infographic: tennisverenigingen in Nederland

Infographic: resultaten Open Tennisdagen

Infographic: de KNLTB Najaarscompetitie in cijfers

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.