Jaarprijzen 2018

Jaarprijzen 2018

Nomineer nu jouw club of vrijwilliger!

Lees meer

KNLTB Jaarprijzen

De KNLTB kent jaarlijks prijzen toe aan mensen die op een onderscheidende manier een positieve bijdrage leverden aan de tennissport in Nederland.

Zo zijn er prijzen voor de Vereniging van het Jaar en de Verenigingsvrijwilliger van het Jaar. De uitreiking van de twee prijzen vindt jaarlijks plaats tijdens het KNLTB Jaarcongres. De Zwarte Tulp voor de ‘Vereniging van het Jaar’ en de ‘Verenigingsvrijwilliger van het Jaar’ gaat naar een tennisclub en een vrijwilliger van een tennisvereniging die iets bijzonders hebben gedaan en daarmee een goed voorbeeld zijn voor anderen.

De jury, bestaande uit de Algemeen Directeur de Directeur Dienstvereniging Robert Jan Schumacher en twee Bondsbestuursleden Dorien Everaars en Marcel Boots, beoordeelt de voordrachten en maakt een selectie van drie kanshebbers voor deze prestigieuze prijzen. De uitreiking van de twee KNLTB Jaarprijzen 2017 vond plaats tijdens het KNLTB Jaarcongres op 16 december in Rotterdam.

Winnaars KNLTB Jaarprijzen 2017

Tennis Vereniging TC Domstad en verenigingsvrijwilliger Anton Dijkhuis van de Edese Tennisclub zijn in 2017 uitverkozen tot respectievelijk KNLTB ‘Vereniging van het Jaar’ en ‘Verenigingsvrijwilliger van het Jaar’.

TC Domstad

De KNLTB waardeert T.C. Domstad vooral omdat deze grote vereniging een belangrijke rol voor de tennissport vervult in de gemeente Utrecht. De club werkt vanuit een duidelijke visie en heeft een sterk profiel: open voor innovatie en samenwerking, maatschappelijk betrokken en aandacht voor duurzame maatregelen. Bovendien wordt de 1.600 leden tellende club geroemd om het feit dat ondanks een volledige bezetting van de 16 banen tijdens de competitie, Domstad er alles aan doet om zoveel mogelijk extra competitiemomenten te organiseren.

Een video over Vereniging van het Jaar 2017 kun je hieronder bekijken.

Anton Dijkhuis

Anton Dijkhuis is de voorzitter van de Edese Tennis Club (ETC). In een zware tijd van de club heeft Anton moeilijke, maar noodzakelijke beslissingen genomen en hij is een verbindende factor binnen de club. Hij betrekt iedereen op de club bij de huidige ontwikkelingen en zorgt ervoor dat de club steeds levendiger wordt. De betrokkenheid van de leden van de ETC is enorm toegenomen en de nieuwe visie, gedoopt ‘de droom ETC 2020’, wordt breed gedragen. Sportief – Gezellig – Samen is het motto in Ede. Kortom; een sfeervolle plek om samen te tennissen en elkaar te ontmoeten. Voor Anton's verdiensten voor ETC, waaronder zijn ongelofelijke doortastendheid, vasthoudendheid en enthousiasme verdient Anton Dijkhuis met recht de titel ‘Verenigingsvrijwilliger van het jaar 2017’.

Een video over de Verenigingsvrijwilliger van het jaar kun je hieronder bekijken!

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.