tenniskids@school  menzis trianing trainer

Tenniskids@school lesmap

De Tenniskids@school lesmap is ontwikkeld om kinderen enthousiast te maken voor tennis. Met de lesmap kun je introductielessen verzorgen op jouw vereniging, basisschool, buitenschoolse opvang (BSO) of op een andere locatie waar je tennisactiviteiten wil organiseren voor kinderen. Voor het verzorgen van deze leuke tennisoefeningen voor kinderen van alle leeftijden heb je geen tenniservaring nodig. Met het bijbehorende Tenniskids@school pakket heb je ook meteen alle materialen in je bezit die je nodig hebt voor het verzorgen van de lessen.

Opzet

De lesmap bevat 4 aparte programma’s van ongeveer 45 minuten, voor groep 1 - 2 (4, 5 en 6 jaar), voor groep 3 - 4 (6 en 7 jaar) en groep 5 - 6 (8 en 9 jaar):

  • Onder schooltijd: lessen voor de gymles, gericht op ongeveer 30 leerlingen in een gymzaal.
  • Na schooltijd: lessen voor naschoolse activiteiten, georganiseerd in de gymzaal. Deze lessen zijn voor ongeveer 16 leerlingen.
  • Bij de vereniging: lessen voor een schoolklas die de tennisvereniging bezoekt. Hierbij wordt uitgegaan van twee volledige tennisbanen, voor ongeveer 30 leerlingen.
  • Bij de BSO: lessen voor de buitenschoolse opvang (BSO). Hierbij wordt uitgegaan van een speelplein, gericht op een groep van ongeveer 8 tot 12 kinderen.