Spelers jeugd melden bij toernooileiding

Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligers op een verenigingkunnen actief zijn in een bestuur, commissie, werkgroep of door het doen van kleine klusjes. Ze zijn onmisbaar voor het reilen en zeilen van een vereniging.

De KNLTB probeert vrijwilligers zoveel mogelijk te ondersteunen in de werkzaamheden. Naast informatie en praktische voorbeelden op centrecourt.nl sturen wij relevante en belangrijke informatie per e-mail naar de vrijwilligers. Dit wordt gedaan naar vrijwilligers die een specifieke bondsrol hebben (zie hieronder). Om de juiste mensen binnen jouw vereniging te bereiken, is het van belang dat de functies en bijbehorende e-mailadressen juist geregistreerd staan in het ledenadministratiepakket.

Voorzitter

Geeft leiding aan de vereniging, bepaalt mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern. Vormt samen met de secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur.

Secretaris

Zorgt voor een efficiƫnt lopend secretariaat. Vormt samen met de voorzitter en penningmeester het dagelijks bestuur.

Penningmeester

Verantwoordelijk voor het financiƫle beleid. Vormt samen met de voorzitter en secretaris het dagelijks bestuur.

Ledenadministrateur

Verzorgt de ledenadministratie via het ledenadministratiepakket van de vereniging. Kan personen aanmelden voor een cursus Verenigingstoernooileider (VTL) en Verenigingscompetitieleider (VCL).

Competitieleider

Zorgt voor de organisatie van de competitie(s). Beschikt over een geldig VCL-certificaat. Heeft automatisch toegang tot het inschrijven van de competitie via MijnKNLTB.

Toernooileider

De Verenigingstoernooileider (VTL) is de persoon binnen de vereniging die gecertificeerd is om een goedgekeurd KNLTB-toernooi te organiseren.

KNLTB Toernooicoach

Een KNLTB Toernooicoach adviseert en ondersteunt toernooiorganisaties van verenigingen die een door de KNLTB goedgekeurd toernooi organiseren. Daarnaast is een Toernooicoach een belangrijke schakel tussen de KNLTB en de vereniging.

Tenniskids contactpersoon

Zorgt voor de aanmelding en organisatie van deTenniskids competitie en het kleurenbeheer van de kinderen. Heeft automatisch toegang tot het inschrijven van de Tenniskids competitie en toernooien via MijnKNLTB.

Jeugd contactpersoon

Is voorzitter van de jeugdcommissie of verantwoordelijk voor het jeugdbeleid binnen de vereniging. Aanspreekpunt voor de gehele jeugd, 4 t/m 17 jaar.

Leraar

Geeft lessen op de vereniging. Speelt een grote rol in het plezier van de leden en het succes van de vereniging.

Accommodatie contactpersoon

Is verantwoordelijk voor het onderhoud van het park. Denk hierbij aan baanonderhoud, maar ook LED verlichting.

Padel contactpersoon

Is binnen de vereniging het belangrijkste aanspreekpunt rondom padel.