VCL/VTL

Competitieleider en Toernooileider cursussen

Zonder vrijwilligers kan de tennis- en padelsport in Nederland niet bestaan. Voor de organisatie van competitie en toernooien zijn enthousiaste functionarissen nodig die zich hiermee bezighouden. De KNLTB is blij met de inzet van functionarissen, want zonder hen kunnen er geen toernooien en competities worden gespeeld. Om deze functionarissen goed op te leiden biedt de KNLTB cursussen aan. Hiermee kun je een certificaat halen om aan de slag te gaan als Competitieleider (CL) of Toernooileider (TL). Hieronder tref je een overzicht van de cursussen die de KNLTB aanbiedt:

 • Basiscursus Competitieleider Tennis/Padel
  Deze cursus is voor functionarissen van verenigingen die alleen tennis of zowel tennis- als padelcompetitie willen organiseren. De cursuskosten bedragen €25,- per cursist.
 • Basiscursus Competitieleider Padel (NIEUW!)
  Deze cursus is voor functionarissen van verenigingen en zelfstandige centra die alleen padelcompetitie willen organiseren. De cursuskosten bedragen €25,- per cursist.
 • Basiscursus Toernooileider Tennis/Padel
  Deze cursus is voor functionarissen van verenigingen die alleen tennis of zowel tennis- als padeltoernooien willen organiseren. De cursuskosten bedragen €25,- per cursist. 
 • Basiscursus Toernooileider Padel (NIEUW!)
  Deze cursus is voor functionarissen van verenigingen en zelfstandige centra die alleen padeltoernooien willen organiseren. De cursuskosten bedragen €25,- per cursist.
 • Updatecursus Competitieleider/Toernooileider
  Wanneer een Competitieleider of Toernooileider certificaat is verlopen, dan kan het certificaat met 5 jaar verlengd worden door het volgen van de updatecursus. 
 • Aanvullende Padelmodule voor Toernooileiders
  Deze module is een aanvulling op het Toernooileider certificaat. Deze module is gratis.
 • Aanvullende Jeugdmodule
  De online jeugdmodule is een aanvulling op het Toernooileider en Competitieleider certificaat en is voor iedereen die betrokken is bij de jeugd op de vereniging. Deze module is gratis.

Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie over de inhoud, opzet en inschrijfmogelijkheden van alle cursussen.

Wanneer worden de basiscursussen georganiseerd?

Jaarlijks wordt in het voorjaar, voor de zomervakantie en in het najaar een reeks basiscursussen aangeboden. Klik hier voor de data. De basiscursussen Padel zijn volledig online en kunnen gedurende het hele jaar gevolgd worden.

Inschrijven

De ledenadministrateur van de club kan leden inschrijven om een basis- of updatecursus competitieleider en/of toernooileider te volgen. Inschrijven gaat eenvoudig via de cursusboeker. Let op: dit hoeft niet meer via het ledenadministratiepakket. Ledenadministrateurs kunnen via de cursusboeker (met KNLTB ID) tot 7 dagen voorafgaand aan een cursus leden inschrijven. Gebruik hiervoor deze handleiding. Komt de cursus niet meer in beeld dan is deze helaas vol. Na inschrijving ontvangt de cursist een inschrijfbevestiging met inloggegevens voor de E-learning.

De aanvullende modules zijn gratis en de functionarissen kunnen hiervoor gedurende het hele jaar zelf inschrijven met behulp van deze handleiding.

Vragen over het inschrijfproces
Krijg je bij het openen van de cursusboeker de melding 'account onbekend' of loop je tegen andere vragen/problemen aan? Neem dan contact met ons op via wedstrijdtennis@knltb.nl, wedstrijdpadel@knltb.nl of 088-1302600.

Basiscursus Competitieleider Tennis/Padel

Basiscursus Competitieleider Padel

Basiscursus Toernooileider Tennis/Padel

Basiscursus Toernooileider Padel

Updatecursus Competitieleider/Toernooileider

Aanvullende padelmodule voor toernooileiders

Aanvullende Jeugdmodule