Vrijwilligers jeugd (2)

Tips werven vrijwilligers

Het vinden van nieuwe vrijwilligers is vaak een uitdaging. Leden zijn wel bereid om de handen uit de mouwen te steken, maar het enthousiasmeren vergt tijd en aandacht. Een persoonlijke benadering is hierin cruciaal.

Denk als vereniging goed na hóe je leden benadert en wát je ze gaat vragen om te doen. Bij het zoeken naar een bestuurder hoort een andere aanpak dan bij het zoeken naar iemand voor het organiseren van een open toernooi. Focus daarbij niet alleen op wat het lid kan doen voor de vereniging, maar benadruk ook de voordelen van het vrijwilligerswerk voor het lid. Zoals jezelf ontwikkelen en het opbouwen van een sociaal en zakelijk netwerk. Hiervoor is de tennisvereniging een ideale omgeving. 

De KNLTB ondersteunt verenigingen op het gebied van werven en behouden van vrijwilligers. Gebaseerd op succeservaringen van andere verenigingen is er een uitgebreid stappenplan beschikbaar. Hierin worden tips en adviezen gegeven over hoe de vereniging haar leden kan benaderen voor het doen van vrijwilligerswerk. De vereniging kan hiermee zelfstandig aan de slag. Dit kan ook samen met de Accountmanager of andere verenigingen. Neem voor de mogelijkheden contact op met jouw KNLTB Accountmanager.