KNLTB coach

KNLTB Toernooicoach

Een KNLTB Toernooicoach adviseert en ondersteunt toernooiorganisaties van verenigingen die een door de KNLTB goedgekeurd toernooi organiseren. Het is een faciliterende rol waarbij toernooiorganisaties (op afstand) vanuit kennis en ervaringen uit de praktijk worden geholpen bij het organiseren van een succesvol toernooi. Daarnaast is een Toernooicoach een belangrijke schakel tussen de KNLTB en de vereniging. Kortom, het is een vraagbaak voor beide partijen. 

De KNLTB Toernooicoach kan op verschillende manieren worden ingezet: 

  • Ervaren toernooiorganisaties van bestaande open KNLTB toernooien worden door een KNLTB Toernooicoach op afstand begeleidt; 
  • De KNLTB Toernooicoach gaat jonge/ nieuwe toernooiorganisaties als mentor actief begeleiden bij de organisatie van het toernooi. Dit kan gedeeltelijk op afstand en gedeeltelijk door de toernooiorganisatie fysiek te begeleiden en te enthousiasmeren voor de organisatie van een succesvol toernooi; 
  • Bij toernooien met grote belangen als Nationaal Ranglijsttoernooien en Junioren Tour (behalen ranglijstpunten) geeft een KNLTB Toernooicoach begeleiding en is hij/zij fysiek aanwezig bij een aantal belangrijke zaken zoals de loting. 

Beschikbaar? Meld je aan!

Ben jij vrijwilliger en in het bezit van een TL-certificaat? Dan kun je je beschikbaar stellen voor de vrijwilligersfunctie van KNLTB Toernooicoach, een functie voor echte ambassadeurs van de sport. Je adviseert en ondersteunt toernooiorganisaties van verenigingen die een door de KNLTB goedgekeurd toernooi organiseren. Daarnaast heb je een faciliterende rol waarbij je toernooiorganisaties vanuit jouw kennis en ervaringen uit de praktijk helpt bij het organiseren van hun toernooi. Bovendien ben je dus een belangrijke schakel tussen de KNLTB en de vereniging. 

Kortom, de rol van de KNLTB Toernooicoach is dynamisch en veelzijdig met uiteindelijk als doel om meer mensen met meer plezier meer te laten tennissen. In de volledige functieomschrijving van de KNLTB Toernooicoach vind je precies wat de vereisten en verwachtingen zijn van deze functie. Interesse? Maak je beschikbaarheid dan direct kenbaar door het aanmeldformulier in te vullen!