Wilco Schoonderbeek

Gelderland

Wilco Schoonderbeek

Regio: Gelderland
E-mail: w.schoonderbeek@knltb.nl 
Telefoonnummer: 06-52346142

-------

Maak kennis met Wilco Schoonderbeek 

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?
Als kind was het voor mij al vroeg duidelijk dat ik balsporten het leukste vond. Dat begon met voetbal maar al snel was ik ook veel op de tennisbaan te vinden omdat mijn ouders fanatieke tennissers waren. Beide sporten ben ik altijd blijven doen, waarbij ik voor wat betreft tennis vooral mooie herinneringen heb aan de (lange) jeugdcompetitie dagen! Sinds de zomer van 2020 heeft padel bij mij de overhand genomen en ben ik meerdere keren per week op de baan te vinden.

  

Wat betekent tennis/padel voor jou?

Tennis en padel zijn voor mij hobby’s waar ik graag veel tijd in steek. Met name padel speel ik het liefst uren achter elkaar, vooral ook omdat het zo’n verrassende sport blijft waarbij geen punt hetzelfde is! Daarnaast vind ik het leuk om evenementen te bezoeken waar spelers van het hoogste niveau komen zoals het ABN AMRO Open en Dutch Open. Van een bezoek aan een Grand Slam toernooi is het nog nooit gekomen, wie weet…

 

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen? 
In plaats van één specifiek voorbeeld te geven noem ik liever de Kringbijeenkomsten als mooi voorbeeld. Het is leuk om te merken dat veel verenigingen het belang inzien van deze regionale bijeenkomsten! Op zo’n avond praten we met clubs uit dezelfde met elkaar over alles wat er speelt op de verenigingen, proberen ze elkaar te helpen en te versterken. Verenigingen pakken dit heel goed op en zijn vaak erg enthousiast! Tijdens dit soort avonden ontstaan mooie samenwerkingen.

 

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
Veel verenigingen hebben een hoop nieuwe leden mogen verwelkomen de afgelopen jaren. Belangrijke vraag die speelt is: Hoe zorg je ervoor dat zij bij de vereniging blijven en zich niet na een jaar weer uitschrijven? Dat is een mooie uitdaging! Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom padel een belangrijk thema dat ook in Gelderland speelt. Vanuit de KNLTB kunnen we verenigingen daarin goed ondersteunen en adviseren.

 

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager? 
Lekker op pad zijn, op bezoek bij verenigingen en andere belanghebbenden! Het contact met mensen en hen ook echt verder kunnen helpen, dat is het leukste. De KNLTB kan verenigingen op zoveel vlakken ondersteunen, dat maakt het werk voor ons als accountmanager heel divers.