Christian Bessembinders

Groningen & Friesland

Christian Bessembinders 

Regio: Groningen en Friesland
E-mail:   c.bessembinders@knltb.nl
Telefoon: 06-22073784

-------

Maak kennis met Christian Bessembinders 

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?
Mijn liefde voor tennis is, zoals bij veel tennissers, al op jonge leeftijd ontstaan. Als kind ging ik vaak met mijn ouders mee naar de vereniging, mijn ouders waren hier beiden actief als vrijwilliger. Vrij snel werd ik zelf ook lid. Op de Mateco (beton)banen van mijn vereniging heb ik het tennissen geleerd en speel ik al van jongs af aan competitie en toernooien. Sinds een paar jaar speel ik ook padel. 

 

Wat betekent tennis/padel voor jou? 
Tennis is mijn sport! Niet alleen het zelf tennissen vind ik erg leuk, maar ook het volgen van de (grote) toernooien. Drie van de vier Grand Slams heb ik zelf al bezocht, alleen de US Open staat nog op mijn lijstje. Sinds mijn 17e ben ik al actief in verschillende commissies en besturen, ik heb intussen bijna alle functies die er binnen een vereniging zijn wel bekleed en met mijn enthousiasme voor de sport heb ik al veel mensen aan het tennissen of padellen gekregen.  

 

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen? 
Ik ben onder andere betrokken bij de samenwerking tussen twee verenigingen op het gebied van baancapaciteit. Jarenlang liepen de gesprekken moeizaam, maar sinds een tijdje gaan deze gesprekken steeds meer de goede kant op. Verder is de Zomer Challenge bij veel verenigingen erg succesvol geweest, het aantal actieve tennissers is tijdens de zomerperiode dan ook flink gestegen 

 

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
In mijn regio zijn er veel kleine verenigingen (55% heeft minder dan 100 leden). Door vergrijzing en krimp is het, ondanks de enorme inzet vanuit de verenigingen niet eenvoudig om extra leden te werven. Door stijgende kosten en vergrijzing is het bovendien een extra uitdaging om deze verenigingen vitaal te houden. In de grotere plaatsen in mijn gebied is echter weer sprake van grote baandruk. Veel leden moeten op relatief weinig beschikbare tennis- en padelbanen spelen. Hier groeit de bevolking waardoor de druk de komende jaren alleen maar toeneemt. 

 

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager? 
Het contact met de verenigingen vind ik het leukste. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen zich met hart en ziel inzetten voor hun vereniging. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van onze verenigingen, zonder hen is er geen tennis. Het ondersteunen van het bestuur en commissies vind ik erg leuk: of het nu gaat om het beantwoorden van een vraag, het inspireren van mensen tijdens een workshop, het helpen bij een visie-avond met leden of het kunnen adviseren bij de vernieuwing van de banen of aanleg van padel.