Accountmanager Edwin

Oost-Brabant

Edwin Giethoorn

Regio: Oost Brabant
E-mail: e.giethoorn@knltb.nl
Telefoon: 06 51 55 07 17

-------

Maak kennis met Edwin Giethoorn 

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?
Ik tennis al vanaf m’n 11e en ben, net als veel tennissers, ‘aangestoken’ door mijn ouders. Ik kwam op de tennisvereniging direct terecht in een hechte groep jeugdtennissers en speelde in een leuk competitieteam, waardoor mijn binding met tennis steeds sterker werd en ik uiteindelijk tennis zelfs verkoos boven het voetballen.  

  

Wat betekent tennis/padel voor jou?
Tennis is eigenlijk de rode draad in mijn leven. Dankzij tennis heb ik mijn vrouw en een deel van mijn vriendengroep ontmoet. Ook speel ik al ongeveer twintig jaar, met veel plezier, in vrijwel hetzelfde competitieteam. Daarnaast heb ik de opleiding tot tennisleraar afgerond en ben ik inmiddels al bijna 20 jaar verbonden aan de KNLTB.  

 

Onlangs ben ik ook begonnen met padel. Deze sport geeft mij weer leuke en nieuwe impulsen, waar ik veel energie van krijg.  

 

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen? 
Het mooie van mijn werk is de grote diversiteit (qua werkzaamheden). Door het organiseren van brainstormavonden op de vereniging heb ik afgelopen jaar verschillende verenigingen geholpen met het uitbreiden van hun vrijwilligersaantallen.  Daarnaast heb ik meerdere verenigingen geholpen met het opstarten van Tennis Alles-in-1, het werven van nieuwe leden via de Zomer Challenge, maar indien nodig bemiddel ik ook bij een geschil met de aannemer van de banen. Het is altijd mooi als je een vereniging kan helpen, op welke manier dan ook.  

 

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
Binnen mijn regio is ledenwerving een erg actueel thema. Maar wellicht nog wel belangrijker voor verenigingen is het behouden van hun leden. Het is voor de verenigingen van belang om (nieuwe) leden een ‘warm welkom’ te geven en ze vervolgens ook daadwerkelijk aan zich te binden.   

 

Daarnaast is padel ook duidelijk aan een opmars bezig in Oost-Brabant. Ik merk dat steeds meer locaties en verenigingen interesse hebben in de sport en padel willen aanbieden.   

 

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager? 
Het leukste aan mijn werk als accountmanager is om op pad te zijn, langs te gaan bij de verschillende verenigingen en om met ze in gesprek te gaan over de zaken die daar spelen zodat we samen kunnen kijken naar oplossingen en kansen. Hopelijk kan ik daar als Accountmanager dan een bijdrage aan leveren.