Maurice Houben Limburg

Limburg

Maurice Houben 

Regio: Limburg
E-mail:   m.houben@knltb.nl
Telefoon: 06 20 97 86 47

-------

Maak kennis met Maurice Houben 

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?
Als kind heb ik meerdere balsporten beoefend, maar nadat ik voor de eerste keer tennis had gespeeld was ik gelijk verkocht. Een enthousiaste tennisleraar en een actieve jeugdcommissie waren voor mij de juiste ingrediënten om verslaafd te raken aan het spelletje. Bijna dagelijks was ik dan ook met mijn broertjes, vrienden en vriendinnen op de tennisvereniging te vinden. 

 

Deze passie en liefde voor tennis is er nog steeds en er is dan ook niks mooiers om daar je werk van te mogen maken. 

 

Wat betekent tennis/padel voor jou? 
Tennis betekent voor mij veel plezier, padel betekent sinds kort zelfs verslaving! Waar bij mij tennissend, qua niveau, al jaren de rek eruit is, merk ik dat ik mezelf bij padel nog kan ontwikkelen. Dit maakt het dan ook zo verslavend, ik heb de drive om mezelf elke keer weer te willen verbeteren.  

 

Ondanks de wil om te winnen op de baan, zijn tennis en padel ook vooral sporten die ik voor de ontspanning doe, waarbij de gezelligheid naast de baan net zo belangrijk is. 

 

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen? 
Een gemeente uit mijn regio had het voornemen om het aantal banen bij een vereniging te reduceren. Echter is er door een goede samenwerking met de vereniging en een onderbouwd adviesrapport vanuit de KNLTB, door de gemeente alsnog besloten het huidig aantal banen te handhaven. We hebben hier bijvoorbeeld ook gekeken naar de vitaliteit van de vereniging, naar de groeipotentie, naar de banendruk en naar de hoge participatie aan competities en toernooien.  

 

Door de constructieve gesprekken met de gemeente wordt er inmiddels ook gekeken om padel binnen deze vereniging te introduceren om zodoende in te spelen op de toekomst en het aanbod binnen de vereniging te vergroten om ook nieuwe doelgroepen aan te kunnen trekken. 

 

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
In regio Limburg zijn jeugd en samenwerking op dit moment erg actuele thema’s. Hierbij draait het vooral om het behouden van de jeugdleden, in deze leeftijd vindt al lange tijd het grootste aantal opzeggingen plaats.  

 

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager? 
Het leukste is om verenigingen te kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun ambities. Om in gesprek te gaan, een plan van aanpak op te stellen, samen aan de slag te gaan en vervolgens zien dat de gestelde doelen worden behaald.