Clubhuis kantine

Bijdragen Buma Sena en Videma

Voor het afspelen van muziek in kantines en clubhuizen dient de vereniging te betalen aan Buma (auteursrechten) en Sena (naburige rechten). Voor het vertonen van tv-programma’s dient de vereniging te betalen aan Videma (auteursrechten). De KNLTB heeft met alle organisaties een regeling getroffen waardoor verenigingen kunnen profiteren van een aanzienlijke korting.

Buma  

De Buma is uitvoerder van de auteurswet. De bijdrage heeft betrekking op de rechten van componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. 

Sena 

De Sena is uitvoerder van de wet op naburige rechten. De bijdrage heeft betrekking op de rechten van artiesten (muzikanten) en platenmaatschappijen. 

Videma

Videma is uitvoerder van de auteursrechtelijke toestemming voor het gebruik van een compleet pakket tv-programma’s op de belangrijkste publieke en commerciële zenders.

De regeling 

De KNLTB betaalt het bedrag aan Buma,  Sena en Videma en belast dit door aan de verenigingen. Als jouw vereniging deelneemt aan deze regeling ontvang je dus een factuur van de KNLTB. De bijdrage per vereniging wordt vastgesteld door Buma,  Sena en Videma. De factuur voor BUMA en SENA ontvang je in mei.  

Aanmelding Buma en Sena

Om mee te doen aan de regeling kun je je aanmelden via administratie@knltb.nl. Je kunt meteen dit aanmeldformulier invullen en mailen naar bovengenoemd e-mailadres. 

Aanmelding Videma

Om mee te doen aan de regeling kun je je aanmelden door dit formulier in te vullen: formulier Videma.