Starten Met Wedstrijden Spelen

Nieuwe leden werven? Dit is het moment!

Het nieuwe tennisseizoen staat op het punt van beginnen, dus tijd om in actie te komen! Zet de deuren van jouw club open en maak in het voorjaar zoveel mogelijk mensen enthousiast voor tennis en/of padel. De KNLTB ondersteunt verenigingen hierbij met het E-zine ‘Zo werf je nieuwe leden’, gratis draaiboeken en promotiemiddelen én de ideale wervingstool Meet & Play.

Organiseer de komende periode een aantal kennismakingsactiviteiten op jouw club, zodat iedereen die dat wil laagdrempelig een balletje kan slaan. Maak hierbij gebruik van het uitgebreide kennismakingsaanbod van de KNLTB voor alle verschillende doelgroepen, zoals bijvoorbeeld een open dagStartersclinicTennis- en Padelstart, de Vriendjesmaand en de Zomer Challenge. Meer informatie over het kennismakingsaanbod vind je hier. 

E-zine 'Zo werf je nieuwe leden'

In het E-zine 'Zo werf je nieuwe leden' lees je hoe je aan de slag kan gaan met het organiseren van kennismakingsaanbod op jouw club. Ook kun je een tijdlijn bekijken waarin staat aangegeven wat de beste momenten in het jaar zijn om een bepaalde activiteit te organiseren.  

Vriendjesmaand

Het werven van jeugdleden is voor veel verenigingen steeds meer een uitdaging. Daarom organiseert de KNLTB ook dit jaar weer de Vriendjesmaand. De Vriendjesmaand is een speciale tennisactie in de maand april, met als doel om kinderen enthousiast te maken voor tennis. Deelnemen aan de Vriendjesmaand is eenvoudig. De leraar van de vereniging meldt zich aan via het aanmeldformulier voor de actie. Vervolgens promoot de leraar, samen met de vereniging, de Vriendjesmaand onder de huidige jeugdleden. Deze brengen een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje mee naar een tennis- of introductieles, waar ze enthousiast worden gemaakt voor tennis.

Gratis promotie via KNLTB Meet & Play

Zonder promotie geen succesvolle wervingsactiviteit. Door jouw activiteiten aan te bieden via KNLTB Meet & Play, de ideale wervingstool, vergroot je de zichtbaarheid van jouw clubaanbod. Nieuwe spelers kunnen gemakkelijk online inschrijven voor jouw activiteit via www.meetandplay.nl of de Meet & Play app. Bovendien profiteer je ook meteen van de regionale promotie van de KNLTB voor jouw vereniging en de activiteiten, zodat je meer mensen bereikt. 

Bij OTC De Warande in Oosterhout, L.T.V. Lelystad en Kollummer T.C. zien ze de resultaten van Meet & Play: meer actieve spelers en meer gevulde banen. Lees het artikel en bekijk de video hieronder.

Promotiemiddelen

De KNLTB faciliteert verschillende promotiemiddelen voor het kennismakingsaanbod waar je zelf als club mee aan de slag kunt gaan. Deze promotiemiddelen voor tennis en padel vind je hier.