Rood team met leraar

April = Vriendjesmaand! Doe je ook mee?

Na het succes van vorig jaar, organiseert de KNLTB dit jaar wederom de Vriendjesmaand  in samenwerking met verenigingen en leraren. De Vriendjesmaand is een speciale wervingsactie in de maand april gericht op het enthousiasmeren van kinderen voor tennis. In 2021 deden 360 verenigingen mee aan de actie en maakten maar liefst 15.000 vriendjes kennis met tennis. Een goede reden om ook dit jaar de maand april weer uit te roepen tot Vriendjesmaand!  

Het idee van de actie is dat huidige jeugdleden hun vriendje of vriendinnetje meenemen naar een tennis- of introductieles, zodat zij enthousiast worden over de sport. Met deze simpele member-get-member actie maak je op een gemakkelijke manier gebruik van het netwerk van bestaande jeugdleden. De leraar speelt een belangrijke rol bij de Vriendjesmaand, want hij/zij staat direct in contact met de jeugdleden en kan in de lessen hun vriendjes enthousiast maken voor tennis. 

Hoe werkt het?

 Meedoen aan de Vriendjesmaand is simpel. De leraar van de vereniging meldt zich via het aanmeldformulier aan voor de actie. Vervolgens promoot de leraar samen met de vereniging, de Vriendjesmaand bij de huidige jeugdleden. Deze nemen een vriendje/vriendinnetje of broertje/zusje mee naar een tennis- of introductieles en worden enthousiast gemaakt voor tennis. Na afloop van de les krijgt het vriendje een laagdrempelig kennismakingsaanbod aangeboden. 

De Vriendjesmaand loopt de gehele maand april en je bepaalt zelf of een vriendje aansluit bij een bestaande training of dat er een apart moment voor gecreëerd wordt. Ook is het aan de leraar en de vereniging wanneer dit moment plaatsvindt en of dit eenmalig of vaker is. De KNLTB heeft voor één specifieke periode gekozen om gezamenlijk vanuit zowel de KNLTB, verenigingen als leraren de actie aan te jagen, zodat deze het meeste effect bereikt. Natuurlijk kun je ook altijd besluiten om later in het jaar een soortgelijke actie te organiseren. 

TennisDirect bon voor leraren

Alle leraren die zich aanmelden voor de Vriendjesmaand én achteraf het evaluatieformulier invullen, ontvangen een bon van TennisDirect ter waarde van €50. Daarnaast maken zij ook nog eens kans op één van de drie Tenniskids pakketten met ballen en rackets. 

Promotiematerialen en oefenstof

Om leraren en verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van de Vriendjesmaand stelt de KNLTB een stappenplan en gratis promotiematerialen beschikbaar. Zoals leuke vriendenkaartjes die tijdens de les kunnen worden uitgedeeld. Voor extra promotie kun je de Vriendjesmaand ook toevoegen als activiteit op Meet & Play, een zoek- en boekplatform.  

Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een aantal kant-en-klare oefeningen. Wanneer vriendjes aansluiten bij een les, is er waarschijnlijk sprake van verschillende niveaus en leeftijden. De oefeningen spelen hier op in, zodat ieder kind met plezier op de baan staat. Alle materialen en oefenstof die je nodig hebt voor het organiseren van de Vriendjesmaand vind je hier. Heb je niet voldoende leenrackets ter beschikking voor de kinderen die aansluiten bij de les? Dan kun je deze voordelig huren via de KNLTB Uitleen. 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Niet voor ieder kind is lid worden van een vereniging en tennislessen volgen vanzelfsprekend. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch kunnen tennissen. Zij betalen voor deze kinderen de contributie en/of het lesgeld en de benodigde tennismaterialen.