680A0328

Promoot jouw open dag op Tennis.nl!

De lente staat weer voor de deur! Tijd om je verenigingsdeuren te openen en het begin van het tennisseizoen te vieren! Organiseert jouw vereniging in deze periode een open dag? Promoot het op Tennis.nl!

Een open dag organiseren is een krachtig middel om nieuwe tennissers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. Een goed moment voor het organiseren van een open dag is in de maanden maart of april. In het voorjaar willen veel mensen weer sporten en start het traditionele tennisseizoen.

Aanmelden open dag

Aanmelden van jouw open dag kan via een online formulier. De open dagen worden vervolgens overzichtelijk weergegeven op een interactieve kaart op Tennis.nl, waar iedereen die kennis wil maken met tennis en de tennisvereniging, exact kan zien waar en wanneer dat mogelijk is.

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.

De KNLTB heeft eind vorig de nieuwe positionering Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. gelanceerd. Deze positionering komt dit jaar onder andere terug in een aantal promotiecampagnes voor tennis. De eerste campagne is ‘Ontdek Tennis’ waaronder de open dag valt. Met deze campagne willen we laten zien hoe leuk tennis is. De inzet van verenigingen voor deze campagne is van belang. Daarom stellen we voor verenigingen promotiematerialen ter beschikking die kunnen worden gebruikt voor het werven van nieuwe leden.

Gratis promotiematerialen

Heb je je open dag eenmaal aangemeld, dan wil je jouw vereniging op die dag natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiematerialen. De promotiematerialen sluiten aan bij de nieuwe positionering ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’. Dit is onder andere in de materialen terug te zien door het centraal stellen van een aantal doelgroepen op wie jij je open dag kan richten. Tennis is een sport voor iedereen, maar bedenk van tevoren op wie je je wilt richten met je open dag. Wat past bij jouw vereniging en waar liggen kansen? Kies gericht een doelgroep en zorg voor een passend aanbod. 

Op centrecourt.nl/opendag vind je de vernieuwde promotiematerialen (met onder andere banners, flyers en posters), een draaiboek en extra tips voor een aantrekkelijk programma. En helemaal makkelijk, via de KNLTB Uitleen kun je volledige pakketten (inclusief rackets) huren om een geweldige open dag neer te zetten.

Succesverhalen

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag.

-       Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden. 

-       TVZ 750 heeft op één dag 84 nieuwe leden aan zich weten te binden. De Zwolse tennisclub heeft dit bewerkstelligd door een spotgoedkoop lidmaatschap aan te bieden.

-       LTV Randenbroek organiseerde?een succesvolle open dag?door lokale ondernemers te benaderen om met een marktkraam aanwezig te zijn op de open dag. 

Doe je ook mee?

Organiseer ook een open dag op jouw vereniging. Kijk voor meer informatie en promotiematerialen op centrecourt.nl/opendag. Heb je nog vragen over het organiseren van een open dag? Neem contact op met jouw KNLTB Accountmanager.