KNLTB Wedstrijdtennis Websitebanner 1200X600 022

Organiseer een open dag in het najaar en promoot deze via de KNLTB!

Op zoek naar een wervingsactie voor de maanden augustus en september? Organiseer een open dag! Een geslaagde open dag op jouw vereniging kan van grote waarde zijn voor het werven van een nieuwe leden.

Een open dag organiseren is een krachtig middel om nieuwe tennissers en/of padellers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. Een goed moment voor het organiseren van een open dag is in het voorjaar of in de maanden augustus en september. De vakanties zijn dan net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een (nieuwe) sport maken. 

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee!

Tennis is een sport voor iedereen, maar bedenk van tevoren op wie je je wilt richten met je open dag. Wat past bij jouw vereniging en waar liggen kansen? Kies gericht een doelgroep en zorg voor een passend aanbod. 

Meld je open dag aan!

Organiseert jouw vereniging een open dag voor tennis en/of padel in het najaar? Meld deze dan aan op www.centrecourt.nl. Aanmelden van jouw open dag kan via een online formulier. De open dagen worden vervolgens overzichtelijk weergegeven op een interactieve kaart, waar iedereen die kennis wil maken met tennis of padel, exact kan zien waar en wanneer dat mogelijk is.

Gratis promotiematerialen

Heb je je open dag eenmaal aangemeld, dan wil je je club op die dag natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. Op www.centrecourt.nl/opendag vind je alle beschikbare promotiematerialen voor een geslaagde open dag. Daar vind je onder meer een complete activatiecampagne (met onder andere banners, flyers, posters en posts voor social media), een draaiboek en extra tips voor een aantrekkelijk programma. Staat jouw open dag in het teken van padel? Dan kun je ook gebruik maken van de specifieke promotiemiddelen voor padel. En helemaal makkelijk, via de KNLTB Uitleen kun je volledige pakketten (inclusief rackets) huren om een geweldige open dag neer te zetten.

Succesverhalen

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag.

  • Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden.  
  • TVZ 750 heeft op één dag 84 nieuwe leden aan zich weten te binden. De Zwolse tennisclub heeft dit bewerkstelligd door een spotgoedkoop lidmaatschap aan te bieden.
  • LTV Randenbroek organiseerde een succesvolle open dag door lokale ondernemers te benaderen om met een marktkraam aanwezig te zijn op de open dag. 

Heb je nog vragen over het organiseren van een open dag? Neem contact op met jouw KNLTB Accountmanager.