Tennisbaan Graven Lijnen Vegen

Update subsidie bouw en onderhoud sportaccomodaties (BOSA): regeling voor 2024 bijna uitgeput

Vanaf 1 januari 2024 is de nieuwe BOSA-regeling van kracht waarbij een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd. Hierover is in dit artikel al eerder gecommuniceerd.

Wil jij als tennis en/of padelvereniging nog dit jaar gebruik maken van deze subsidieregeling dan lijkt haast geboden. Volgens de website van DUS-I is er mogelijk nog ‘slechts’ €11,1 miljoen beschikbaar voor dit jaar.

Stand van zaken

Er is tot nu toe voor €49,7 miljoen aangevraagd en in behandeling. Er is daarbij al in totaal €18,2 miljoen uitbetaald. Van het totaal beschikbare budget in 2024 (79 miljoen) is dus nog €11,1 miljoen over, dit betekent dat de BOSA-subsidiepot snel aan het opraken is.

De KNLTB stimuleert verenigingen gebruik te maken van de subsidieregeling voor het doen van investeringen in de bouw en/of het onderhoud van sportaccommodaties. Gezien deze ontwikkelingen is het verstandig, om nog gebruik te kunnen maken van deze regeling, spoedig een aanvraag in te dienen.

Verenigingen die te laat zijn met hun aanvraag krijgen de subsidie niet meer in 2024 uitbetaald. De sport (waaronder KNLTB) en diverse andere instanties roept het ministerie van VWS op om het beschikbare budget te verhogen. Gesprekken hierover lopen maar de uitkomsten zijn nog zeer ongewis.    

Heb je vragen over de gevolgen van deze ontwikkeling voor jouw vereniging en eventueel hulp nodig bij het aanvragen? Onze partner SportStroom biedt hulp, kijk hier voor meer informatie.