KNLTB vlag (1)

Formele Ledenraadsvergadering 9 december 2023

Afgelopen zaterdag was de Formele Ledenraadsvergadering op het NTC in Amstelveen. De Ledenraad toetst het gevoerde beleid van de KNLTB, stelt de begroting, de jaarrekening en het jaarplan vast en geeft input voor het strategisch beleidsplan. De Ledenraad bestaat uit 29 leden die door de verenigingen zijn gekozen.

Tijdens deze vergadering is het KNLTB Jaarplan voor 2024 goedgekeurd. In het Jaarplan staan de focusprojecten van de KNLTB voor 2024 op basis van de missie en visie zoals vastgelegd in het Strategisch Manifest. De vier focusprojecten zijn Jeugd, Wedstrijdparticipatie, Relatiemodel en Ruimte voor Sport.

Ook de Financiën van de KNLTB zijn besproken en onder applaus zijn de begroting voor 2024, de contributies en andere bijdragen voor het boekjaar 2024, alsook het boetebedrag voor de niet-gelicenseerde tennisleraar 2024 goedgekeurd. De tarieven voor verenigingen worden in 2024 opgesplitst in drie bijdrages. Meer info hierover op de centrecourt.nl .

Tijdens de vergadering is Arnoud van Os, een nieuw Bondsbestuurslid Financiën benoemd en is Manfred Kok herbenoemd als Bondsbestuurslid Bestuurlijke en Juridische Zaken. Donald Volleberg, lid Tuchtraad en Jeroen Heijstek, lid Commissie Administratieve Overtredingen zijn herbenoemd.

Er is goedkeuring gegeven voor het toevoegen van een Bronzen Bondsspeld aan de lijst van KNLTB Onderscheidingen. Dit zal worden opgenomen in het Algemeen Reglement.

Verder is het nieuwe Focusprogramma: Ruimte voor de Sport door Erik Poel toegelicht en hierover horen we zeker meer de komende jaren.

Marchien van Doorn heeft de Ledenraad geïnformeerd over de voortgang van de Bestuurlijke en Organisatorische Vernieuwing en hier wordt een volgende keer weer op verder geborduurd.

Volgend jaar staat het 125 jarig jubileum van de KNLTB op het programma., De Ledenraad is geïnformeerd over wat er in het jubileumjaar gaat plaatsvinden. Kijk hier voor het thema en de activiteiten in het jubileumjaar.