Tennis_Padel combi dunlop

Inschrijving voor de Najaarscompetitie Tennis & Padel start op 1 juni

De KNLTB Voorjaarscompetitie is nog in volle gang. Toch kijken we alvast vooruit naar de KNLTB Najaarscompetitie. Deze competitie wordt in september en oktober gespeeld. Klik hier voor alle speeldata van de verschillende tenniscompetities. Een overzicht van de speeldata van padel vind je hier. Vanaf donderdag 1 juni kunnen verenigingen en centra hun teams inschrijven voor de KNLTB Najaarscompetitie. Doet jouw club ook mee? 

Aanbod Najaarscompetitie 

Het competitieaanbod van de Najaarscompetitie Tennis 2023 bestaat uit een landelijk aanbod aangevuld met een aantal regionale soorten. Daarom is het competitieaanbod voor senioren opgesplitst in een landelijk aanbod en een regionaal aanbod. Hieronder vind je verschillende overzichten van het aanbod van de Najaarscompetitie Tennis 2023. Deze overzichten vind je ook op de pagina's downloads.

  • Klik hier voor het Aanbod Najaarscompetitie 2023 - Senioren Landelijk 
  • Klik hier voor het Aanbod Najaarscompetitie 2023 - Senioren Regionaal 
  • Klik hier voor het Aanbod Najaarscompetitie 2023 - Jeugd

De wijzigingen van het competitieaanbod ten opzichte van het najaar 2022 vind je in dit document

Er is een heel divers competitieaanbod op bijna iedere dag van de week voor zowel de beginnende als de ervaren spelers. Iedereen kan dus meedoen!

Bij padel worden er verschillende competities aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Klik hier voor het competitieaanbod padel. Op basis van het competitieaanbod bepaalt een vereniging of centrum of en welke competities ze aanbieden en gaat de competitieleider aan de slag met het werven en samenstellen van teams. 

Inschrijven van teams

Zodra de teams zijn samengesteld kan de competititieleider van donderdag 1 juni tot en met donderdag 15 juni de teams van zijn vereniging of centrum inschrijven voor de Najaarscompetitie Tennis (inclusief Groen, Junioren en 8&9 Tennis). Dit gaat via MijnKNLTB. De functionaris Tenniskids kan via MijnKNLTB de teams inschrijven voor de Rode en Oranje competitie. 

De inschrijfperiode voor de Najaarscompetitie Padel is van donderdag 1 juni tot en met woensdag 5 juli

Hoe schrijf ik mijn teams in?

Tijdens de Najaarscompetitie Tennis wordt er niet om promotie/degradatie gespeeld dus dat betekent dat er voor ieder junioren- en seniorenteam verplicht een teamopgave (inclusief aanvoerder) moet worden gedaan. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder: 

Op het inschrijfformulier op MijnKNLTB worden dezelfde teams weergegeven die vorig najaar hebben deelgenomen in de KNLTB Najaarscompetitie 2022. Voor ieder team is het verplicht een teamopgave (inclusief aanvoerder) te doen. Zo kan je eenvoudig het teamgemiddelde van ieder team berekenen en kan je aan de hand van dit document bepalen of hun sterkte overeenkomt met de sterkte van de klasse.

Uiteraard kunnen er ook nieuwe teams van jouw club meedoen. Om je te helpen bij het vaststellen in welke klasse een nieuw team het beste kan uitkomen, wordt bij de inschrijving op MijnKNLTB de gemiddelde speelsterkte van een klasse tussen haakjes erachter vermeld. Heb je geen teamrecht voor een klasse? Dan schrijf je een nieuw team in de laatste klasse in en vraag je desgewenst promotie aan. Voor de volledigheid kun je naast het stappenplan voor het inschrijven van teams ook gebruikmaken van dit document voor het berekenen van het teamgemiddelde en de klassenvolgorde. 

Voor de KNLTB Junioren competitie geldt dat de teams 11 t/m 14 jaar door de competitieleider zelf in de juiste klasse ingeschreven moeten worden. Gebruik hiervoor deze richtlijnen. Hierin staan ook de richtlijnen voor de junioren 13 t/m 17 jaar.