Oranje pet racket dunlop

Nieuwe Tenniskids Zomercompetitie voor de jongste jeugd

Tennis is leuker als je het hele jaar door wedstrijden speelt. Bovendien draagt wedstrijden spelen ook bij aan de spelontwikkeling en het behoud van jeugdleden. Daarom organiseert de KNLTB dit jaar voor het eerst de Tenniskids Zomercompetitie in de maanden juni en juli.

Uit onderzoek onder verenigingen en jeugdspelers blijkt een grote interesse voor een competitie voor de jongste jeugd in de zomermaanden. De Tenniskids Zomercompetitie zorgt voor extra speelmomenten en is bovendien perfect voor jeugdleden die een zomerstop hebben van bijvoorbeeld voetbal of hockey. Deze groep kinderen speelt vaak geen Voorjaars- en/of Najaarscompetitie, maar is nu wel in de gelegenheid om deel te nemen aan de Zomercompetitie.

Hoe ziet de Zomercompetitie eruit?

De Tenniskids Zomercompetitie is voor kinderen die tennissen in Tenniskids Rood, Oranje of Groen. De Zomercompetitie bestaat uit 4 speeldagen voor Rood en Oranje en 5 speeldagen voor Groen. Bekijk hier alle speeldata. De afdelingen bestaan uit ongeveer 4 tot 5 teams, waardoor een vereniging bij Rood en Oranje maximaal één keer hoeft te hosten. Groene teams spelen met ongeveer 5 teams in een afdeling.

Waarom competitie?

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Competitie spelen is dan ook een belangrijk onderdeel van tennis. Door competitie te spelen leren jeugdspelers nog beter te tennissen. Bovendien maken ze makkelijker vrienden en zijn ze vaker op de vereniging te vinden. Dit leidt tot meer binding, waardoor ze langer lid blijven.

Doe je ook mee?

De inschrijving voor de Tenniskids Zomercompetitie gaat op 9 mei open en sluit op 18 mei. De functionaris Tenniskids van de vereniging ontvangt een e-mail zodra de inschrijving open is. Promoot de Tenniskids Zomercompetitie de komende weken bij jouw jeugdspelers en stimuleer ze om deel te nemen. De Tenniskids Zomercompetitie kan pas een succes worden als zoveel mogelijk jeugdspelers in het hele land deelnemen.