Vrijwilliger helpt tennisser aan de bar

Verantwoord alcohol schenken op jouw vereniging, doe de E-learing

Bars in clubhuizen zijn weer in bedrijf en dat is prettig en heel belangrijk voor de verenigingen. Het is na al die tijd ook een goed moment om na te gaan of je nog aan alle horeca-regels voldoet, zoals die omtrent het schenken van alcohol. Verantwoord met alcohol omgaan achter de bar op jouw tennis- en/of padelvereniging is lang niet altijd eenvoudig. Want welke regels gelden er precies, hoe reageer je als er lastige situaties ontstaan bij de verstrekking van alcohol en hoe voorkom je dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen en dronken personen? Met de e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’, opgezet door NOC*NSF in samenwerking met onder andere het ministerie van VWS, word je hierbij geholpen. Na goede afronding ontvang je bovendien het certificaat ‘Verantwoord Alcohol Schenken’.  

Het is verplicht te allen tijde minstens één persoon achter de bar te hebben met dit certificaat of met het een diploma ‘sociale hygiëne’. Je kunt de e-learning hier vinden en eenvoudig doorlopen. De online module is onderdeel van verscheidene initiatieven om van sportverenigingen zoveel mogelijk gezonde omgevingen te maken, zoals het aanbieden van gezondere voeding en het streven naar rookvrije verenigingen. Naast sport en beweging zelf staan die thema’s ook centraal in het Nationaal Preventieakkoord dat de overheid in 2018 sloot met maar liefst 70 verschillende partijen.

De KNLTB stimuleert verenigingen om met deze thema’s aan de slag te gaan. Meer informatie over de vereniging als gezonde omgeving vind je hier.