Vereniging smashcourt geveegde banen

Inschrijving VCL en VTL cursussen geopend

In november en december staat voor vrijwilligers weer de basiscursus Verenigingscompetitieleider (VCL) en Verenigingstoernooileider (VTL) op het programma. De VCL en VTL leiden competities en toernooien in goede banen en zijn daarmee onmisbaar op jouw vereniging. Het is daarom belangrijk dat voldoende mensen de cursussen volgen. De inschrijving is geopend!

 

Verenigingscompetitieleider (VCL)

Bij verenigingen die deelnemen aan de competitie, leidt de VCL de competitiedagen in goede banen. Speelt jouw club in competitieverband, dan is de aanwezigheid van een gecertificeerde VCL zelfs verplicht. Dus wil jij de cursus doen of ken je leden die interesse hebben, zorg dan dat de inschrijving zo snel mogelijk in gang wordt gezet. Kandidaten kunnen dat doen door zich te melden bij de ledenadministrateur. Hij of zij kan via het ledenadministratiepakket deelnemers opgeven.

 

Verenigingstoernooileider (VTL)

Ook toernooien moeten op de juiste manier worden geleid en dat is een taak voor de Verenigingstoernooileider. Tijdens deze cursus hoor je wat de verantwoordelijkheden van de VTL zijn en hoe een toernooi van A tot Z moet verlopen. Verenigingen die een toernooi onder de vlag van de KNLTB organiseren, zijn verplicht een gecertificeerde VTL te hebben.

 

Cursusdata en beschikbaarheid

De data van cursussen in het najaar vind je hier. Vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen vragen we verenigingen maximaal 2 personen in te schrijven voor zowel de VCL als VTL cursus. De VTL cursus is dit najaar alleen toegankelijk voor verenigingen die een toernooi in de winterperiode 2020/2021 organiseren, maar nog geen gecertificeerde toernooileider hebben. In het voorjaar (vanaf maart) zullen er weer VCL en VTL basiscursussen worden georganiseerd om overige verenigingen te kunnen faciliteren.

 

Aanmelden

De klassikale bijeenkomsten worden dit najaar alleen online georganiseerd. Als ledenadministrateur kun je geïnteresseerde leden inschrijven via de cursusboeker in het ledenadministratiepakket. Je kunt leden inschrijven tot uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan een cursus. Na inschrijving ontvangt de cursist een inschrijfbevestiging. Alle informatie over het inschrijven is te vinden in deze handleiding.

Updatecursus

Het certificaat van een VCL of VTL is 5 jaar geldig. Wanneer het certificaat van iemand is verlopen, dan kun je diegene inschrijven voor een updatecursus. Omdat deze cursus recent in een geheel nieuw jasje is gestoken verloopt de inschrijving vanaf nu ook via de cursusboeker. Het inschrijven en deelnemen aan deze digitale cursus kan het hele jaar door. 

Wil je meer weten over de inhoud van de cursussen, klik dan hier.