Rookvrij Bord

Ook e-sigaret verboden in sportkantines

Eind 2019 ging het algehele rookverbod voor de horeca in, wat betekende dat in alle horecagelegenheden én in alle sportkantines ook roken in een aparte rookruimte niet meer is toegestaan. Sinds 1 juli 2020 geldt dit verbod bovendien niet alleen voor reguliere sigaretten, maar ook voor e-sigaretten. Ook die veroorzaken immers gezondheidsschade en kunnen een opstapje vormen voor het gebruik van echte sigaretten, zo redeneert de overheid.

“Roken in een restaurant voelt inmiddels aan als iets van heel lang geleden”, legt staatssecretaris Paul Blokhuis uit. “Wij moeten gezondheidsschade voorkomen en het goede voorbeeld geven aan jongeren. Daarom is het hoog tijd dat we ook het roken van e-sigaretten in onder meer de horeca verbieden. Het draagt bij aan het makkelijker stoppen met roken en helpt om minder snel te beginnen.”

Rookvrije sport

Vanuit het in 2018 gesloten Preventieakkoord wordt gestreefd naar een Rookvrije Generatie en aandachtsgebied daarbinnen is weer de rookvrije sport, vooral omdat de sportvereniging bij uitstek een plek is waar veel jongeren komen.  De bewustwording over de schadelijke gevolgen van roken en het belang van een rookvrij park, groeit snel onder tennis- en padelverenigingen, steeds meer verenigingen kiezen ervoor volledig rookvrij te worden. Wil je weten hoe je met jouw vereniging ook de weg naar volledig rookvrij kunt inslaan? Kijk dan op de pagina over de rookvrije vereniging hier op Centrecourt.nl.