Gravelbaan Tennis

Vernieuwd: Baansoorten in beeld

Het is voor verenigingen vaak lastig om in te schatten wat er allemaal komt kijken bij het kiezen voor een nieuwe baansoort. Verenigingen die plannen hebben de banen te renoveren, om te bouwen of nieuw aan te leggen verwijzen wij daarom graag naar onze vernieuwde brochure ‘Baansoorten in beeld’.

Kwalitatief goede tennisbanen vormen de basis voor het optimaal kunnen beoefenen van het tennisspel. Verenigingen die nieuwe (outdoor) tennisbanen gaan aanleggen of bestaande banen willen ombouwen, kunnen kiezen uit diverse baansoorten. De markt is op dit gebied behoorlijk in beweging; er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden.

In de brochure ‘Baansoorten in Beeld’ vind je daarom een uitgebreide beschrijving van alle erkende en gecertificeerde outdoor baansoorten, gebaseerd op de Sportvloerenlijst van NOC*NSF. Omdat op dit gebied de ontwikkelingen en innovaties doorgaan en nieuwe inzichten ontstaan, wordt deze brochure regelmatig geactualiseerd.


De brochure kent drie delen:
Deel I - Specifieke kennis, gaat onder andere in op het baansoortenbeleid, gerelateerde ontwikkelingen, regelgeving en procedures bij de keuze voor een bepaald baantype en de
bijbehorende inrichtings-elementen.
Deel II - Baansoortkeuze, beschrijft de kenmerken en eigenschappen
van de verschillende baansoorten.
Deel III - Inzicht in kosten, gaat in op de aanleg- en onderhoudskosten en afschrijvingen.

 

De gegevens in de brochure zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid verzameld en weergegeven. Heb je aanvullingen, vragen of opmerkingen, dan kun je contact opnemen met de afdeling Verenigingsondersteuning via verenigingsondersteuning@knltb.nl