Tennisbaan Sproeien (2)

Ook in november weer trainingen baanonderhoud

Het belang van een mooie, goed onderhouden accommodatie kan niet genoeg benadrukt worden. Zeker de tennisbanen moeten in uitstekende staat zijn om mensen de gelegenheid te bieden optimaal van de tennissport te genieten. Mooie, nette banen zijn bovendien hét visitekaartje van de tennisvereniging en goed en tijdig onderhoud voorkomt onnodige kosten. De KNLTB biedt verenigingen, in samenwerking met een aantal partners, ondersteuning in de vorm van trainingen in baanonderhoud. Ook in november staan er weer twee op het programma.

De KNLTB, die tennisverenigingen ook al helpt bij goed onderhoud door middel van documentatie en een gratis Banenscan, werkt bij de verzorging van het opleidingsaanbod voor goed banenonderhoud samen met  IPC De Groene Ruimte en Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), waarmee de bond enkele jaren geleden al een convenant sloot. Samen met een afgevaardigde van de Tennisbaanbouwers Nederland (VTN) wordt op deze manier de ontwikkeling, kwaliteit en continuïteit van het opleidingsaanbod zo goed mogelijk bewaakt.

Trainingen in november

IPC De Groene Ruimte neemt de uitvoering van de opleidingen voor zijn rekening en doet dat in november dus ook weer twee maal. Op zaterdag 16 november staat op de banen van LTC Barneveld een training voor onderhoud van gravel/gravel op afschot op het programma en op 23 november is TC De Rauwbraken in Berkel-Enschot plaats van handeling voor een training onderhoud kunstgras/roodzand kunstgras. De laatste is een pilot. De kosten voor deelname bedragen respectievelijk 195 (gravel) en 95 euro (kunstgras).

Wil je erbij zijn? Via de pagina over training baanonderhoud hier op Centrecourt.nl vind je meer informatie en kun je je direct inschrijven.