Lizzy de Greef High Five

Ontwikkelprogramma rolstoeltennis van start

De komende jaren wil de KNLTB met het Ontwikkelprogramma rolstoeltennis verenigingen helpen om rolstoeltennis binnen de club verder te ontwikkelen. De eerste stap van dit programma is het vaststellen van de ambitie van de verenigingen aan de hand van een online zelfevaluatie. Maandag 2 september hebben de verenigingen met rolstoeltennisaanbod een uitnodiging gehad voor het invullen van deze zelfevaluatie. 

Op dit moment zijn er zo’n zeventig KNLTB-verenigingen in Nederland die rolstoeltennis aanbieden. Elke vereniging heeft haar eigen aanbod, wat varieert van alleen een lidmaatschap tot een inclusieve vereniging waar rolstoeltennissers een volledig wedstrijd- en trainingsprogramma krijgen aangeboden. Het is voor rolstoeltennissers dan soms ook lastig om een vereniging te vinden die passend is bij hun persoonlijke situatie, ontwikkeling of ambitie. Daarom wil de KNLTB samen met verenigingen het landschap voor rolstoeltennissers versterken.  

Online zelfevaluatie 
Het landschap moet ontstaan aan de hand van het Ontwikkelprogramma. Het landschap wordt ingedeeld op basis van de profielen Rolstoeltennis Goud, Zilver en Brons. De vereniging bepaalt welk profiel het beste aansluit. Vervolgens evalueert de vereniging zichzelf hierop door het invullen van de zelfevaluatie. De informatie die uit de zelfevaluatie wordt opgehaald helpt de KNLTB om de vereniging in de volgende stappen van het programma verder te begeleiden. 

Meer informatie? 
Meer informatie over het Ontwikkelprogramma vind je op hier.Daar is ook een overzichtelijke brochure beschikbaar. Heb je vragen over het Ontwikkelprogramma dan kun je deze sturen naar rolstoeltennis@knltb.nl