In gesprek met Accountmanager

Ruim 300 verenigingen in gesprek met de accountmanagers tijdens Libéma Open

Ruim 600 enthousiaste bestuurders uit het hele land hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om met de accountmanager van hun regio in gesprek te gaan tijdens het internationale grastoernooi Libéma Open in Rosmalen. Bestuurders konden hierbij zelf aangeven welke thema’s zij wilden bespreken. Een ideale manier om verenigingszaken te combineren met een bezoek aan toptennis.

Het thema ledenbehoud- en werving kwam duidelijk in de gesprekken naar voren. Voor verenigingen blijft het lastig om grip te krijgen op de in- en uitstroom van leden. Met behulp van de tool Club Analytics kan met een simpele klik van de accountmanager de data over in- en uitstroom per vereniging worden weergegeven. Met deze data is het mogelijk om beter inzicht te krijgen in het ledenbestand en te bepalen welke acties eventueel nodig zijn. Tevens bleek het werven van vrijwilligers een belangrijk thema te zijn. Zaken als hoe benader je een vrijwilliger, waar vind ik de geschikte persoon voor een bepaalde taak en hoe kan ik vrijwilligerswerk interessant maken voor de nieuwe generatie werden o.a. besproken. Daarnaast was er aandacht voor thema’s als Tennis Alles-in-1, padel, baansoorten en de samenwerking tussen bestuur en trainer. 

Na afloop van het gesprek kregen bestuurders de mogelijkheid om te genieten van toptennis en tennissers als Kiki Bertens, Robin Haase en Stefanos Tsitsipas te aanschouwen. Kortom een inspirerende week waarbij kennisdeling en het kijken naar toptennis gecombineerd werd. Hopelijk hebben wij bestuurders van verenigingen weer een aantal tips & tools kunnen meegeven en mogen wij volgend jaar weer veel enthousiaste bestuurders ontvangen!

Mocht je meer inspiratie willen opdoen over bovengenoemde thema’s? In het najaar organiseert de KNLTB een aantal workshops. Interesse? Klik hier (verlopen) voor een overzicht van de workshops.