Dunlop rolstoeltennis

KNLTB gaat rolstoeltennis verder ontwikkelen

In september 2019 gaat het Ontwikkelprogramma rolstoeltennis van start. Daarmee wil de KNLTB samen met verenigingen het rolstoeltennis (verder) ontwikkelen en ondersteunen om zo de internationale status van Nederland als aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland te continueren en te verbeteren.

Op dit moment zijn er zo’n zeventig KNLTB-verenigingen in Nederland die rolstoeltennis aanbieden, maar het is voor rolstoeltennissers soms lastig om een vereniging te vinden die past bij hun persoonlijke situatie, ontwikkeling of ambitie. Elke vereniging heeft namelijk zijn eigen aanbod, wat varieert van alleen een lidmaatschap tot een inclusieve vereniging waar rolstoeltennissers een volledig wedstrijd- en trainingsprogramma krijgen aangeboden. Daarom wil de KNLTB nu samen met de verenigingen het landschap voor rolstoeltennissers versterken. Er moet een landschap komen waarin verenigingen zich in aanbod kunnen onderscheiden, spelers op elk niveau passend aanbod kunnen krijgen en waarin bovendien sprake is van een natuurlijke overgang van breedtesport naar topsport.

Goud, Zilver en Brons

Dat landschap moet ontstaan aan de hand van het ontwikkelprogramma. Hiermee wil de KNLTB verenigingen actief gaan ondersteunen om rolstoeltennis binnen een vereniging verder te ontwikkelen. Verenigingen krijgen onder meer financiële ondersteuning op het gebied van wervingsactiviteiten, toernooiorganisatie en/of training. Het landschap wordt ingedeeld op basis van de profielen Rolstoeltennis Goud, Zilver en Brons. Met deze profielen kun je je als vereniging niet alleen duidelijker positioneren, maar kan de KNLTB jouw vereniging ook beter en gerichter ondersteunen.

Als jouw vereniging het bronzen profiel heeft, betekent dit dat de vereniging het rolstoeltennis omarmt en dat de spelers kunnen deelnemen aan verenigingsactiviteiten. Bij een zilveren status is rolstoeltennis volledig geïntegreerd binnen de vereniging. Spelers kunnen zowel recreatief als prestatief trainen en spelen met andere rolstoeltennissers. Een vereniging heeft het predicaat Goud als het een vereniging is waar rolstoeltennissers met ambitie voor de internationale top een volwaardig trainings- en wedstrijdprogramma krijgen aangeboden.

Interesse?

Heeft jouw vereniging interesse in deelname aan het ontwikkelprogramma? Alle KNLTB-rolstoeltennisverenigingen ontvangen in september 2019 een uitnodiging om deel te nemen aan het programma. Hier op Centrecourt.nl vind je tevens meer informatie over het ontwikkelprogramma. Daar is ook een overzichtelijke brochure beschikbaar.