MF141018DSC02949

Indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Tenniskids Competitie bekend!

Het is aftellen totdat de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Tenniskids Competitie van start gaan. Vandaag is de indeling gepubliceerd. Dit jaar doen ruim 29000 teams van 1615 verenigingen mee aan de grootste tenniscompetitie van Europa. De indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie (senioren, junioren, Groen en 8&9 Tennis) is te bekijken op MijnKNLTB.nl of in de KNLTB ClubApp. De indeling van de Rode en Oranje Competitie vind je op tenniskids.toernooi.nl.

In het totaal doen er 640 teams mee aan de starterscompetitie 8&9 Tennis op donderdagavond of zondagmiddag. Bij de jeugd zijn er 4242 teams die meedoen aan de Tenniskids Competitie en de Junioren competitie telt 2896 teams. Daarnaast is de nieuwe dubbelcompetitie op zondag populair: zo’n 408 teams doen mee en zijn verdeeld over de damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel competitie.

Informeer de spelers van jouw vereniging

Natuurlijk wil je ook alle competitiespelers van jouw vereniging op de hoogte brengen van de indeling. Het is voor hen één van de hoogtepunten van het tennisseizoen! Spelers kunnen ook vanaf vandaag de indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie bekijken op MijnKNLTB.nl of in de KNLTB ClubApp.

Uitnodigen van teams

Als verenigingscompetitieleider ben je verplicht om uiterlijk 8 dagen vóór de betreffende speeldag de bezoekende teams een uitnodiging te sturen via MijnKNLTB.nl. Volg hiervoor het stappenplan uitnodigen teams. Met ingang van dit jaar kan je tijdens het uitnodigen een aanvoerder delegeren om uitslagen in te voeren. De gegevens van de aanvoerder worden dan uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Dispensatie aanvragen

Dispensaties twee keer spelen in één week (voor één vereniging) kunnen aangevraagd worden op MijnKNLTB.nl (onder ‘Dispensaties’). Vanwege de versoepelde invallersregeling zal het voor veel spelers niet meer nodig zijn om dispensatie aan te vragen. Tijdens het invoeren van een dispensatie twee keer spelen in één week voor één vereniging rekent het systeem op basis van de gemiddelden in de klassenvolgorden automatisch het verschil tussen beiden teams voor je uit. Alleen als de gemiddelden meer dan 2 punten verschillen is het mogelijk dispensatie aan te vragen. De klassenvolgorde is terug te vinden in het wedstrijdbulletin, dat medio maart op Centrecourt.nl wordt gepubliceerd. Gebruik voor het aanvragen van deze dispensatie het stappenplan. Lees het stappenplan aandachtig door, voordat je de dispensatie aanvraagt.

Dispensatie spelen voor twee verenigingen kan via een online formulier aangevraagd worden. Alle aanvragen voor dispensatie dienen uiterlijk 24 maart 2019 te worden ingediend. 

Indeling Tenniskids competitie

De indeling van de Rode en Oranje competitie vind je op MijnKNLTB.nl. Zoek bij ‘Clubs’ naar jouw eigen club en selecteer een team. Ga vervolgens naar kalender om de wedstrijden te zien. Wanneer je ingelogd bent als functionaris kan je onder ‘speelplan’ zien wanneer je voor welke afdeling host. Klik onder speelplan op ‘’Wijzig’’ om een aanvangstijd en eventueel opmerking toe te voegen. Vanaf zondag 31 maart staan er acht speeldagen op het programma, waarvan de laatste staat gepland op 10 juni. De Groene competitie gaat een week later van start, op zondag 7 april. De indeling van de Groene competitie kun je bekijken op MijnKNLTB.nl.

Nieuw Wedstrijdformulier

In de toekomst worden zowel het formulier voor de ploeguitwisseling als het formulier voor het invoeren van uitslagen gedigitaliseerd. Vooruitlopend hierop is het wedstrijdformulier vereenvoudigd: het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen voor aanvoerders: 

  • De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl. Klik hier voor de belangrijkste wijziging van de meerjaren ledenpas voor deelname aan competitie.
  • De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.nl.
  • De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren. 

De wedstrijdformulieren worden volgende week verstuurd aan de verenigingscompetitieleiders.

Ten slotte wenst de KNLTB alle Verenigingscompetitieleiders en Tenniskids Functionarissen veel succes met de laatste voorbereidingen voor de competitie. Alle belangrijke informatie over de organisatie van de Voorjaarscompetitie op jouw vereniging vind je hier