tenniskids groepsfoto feest

Organiseer jij het Tenniskids Feest in 2019?

Jouw vereniging of tennisschool heeft de kans om aankomende zomer het Tenniskids Feest te organiseren! Het feest wordt op 22 en 23 juni 2019 op verschillende locaties in Nederland gehouden. Wil jouw vereniging of tennisschool het Tenniskids Feest organiseren? Geef je dan snel op!

De afgelopen editie van het feest, gehouden in Oud-Beijerland, Asten, Haren, Alkmaar, Den Haag en Veenendaal, was een groot succes. Maar liefst 1500 kinderen sloten op een spetterende manier de Tenniskids competitie af. In 2019 vindt het Tenniskids Feest op 5 of 6 locaties in het land plaats. Voor verenigingen is het feest een mooie aangelegenheid om de club op de kaart te zetten.

Alle kinderen die vier keer of vaker hebben deelgenomen aan de Tenniskids Competitie (Rood, Oranje of Groen) krijgen een uitnodiging voor het Tenniskids Feest. Het feest is een extra stimulans om zo vaak als mogelijk uit te komen in de competitie. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport. Plezier in tennis is het allerbelangrijkste, dit zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen meer gaan tennissen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen als organisator van het Tenniskids Feest, is het nodig dat de club en de accommodatie aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo beschikt jouw vereniging onder andere over minimaal tien tennisbanen (indoor en/of outdoor), heb je op de bewuste dag voldoende ruimte beschikbaar om in totaal zo’n 250 kinderen te ontvangen en zijn er genoeg vrijwilligers aanwezig om het evenement in goede banen te lijden.

Het dagprogramma met de bijbehorende activiteiten van het festijn kunnen de uitverkoren clubs, eventueel samen met de tennisschool, naar eigen idee invullen. Hiervoor krijgen ze een budget van 5.000 euro (inclusief BTW). De KNLTB kan waar nodig de clubs ondersteunen en meedenken. Daarnaast zorgt de bond onder andere voor de landelijke promotie van het evenement en het uitnodigen en inschrijven van kinderen.

Meld jouw club via het online inschrijfformulier vóór 8 februari 2019 aan als gastheer van het Menzis Tenniskids Feest! In februari horen verenigingen die zich hebben opgeven of ze het feest mogen organiseren.