Muurmastersshoot Amsterdam Tennisclubelzenhagen 18

Toolkit verenigingen

Ga je die saaie oefenmuur op jouw vereniging ook weer nieuw leven inblazen? Zodat de muur weer de place to be is; een echte ontmoetingsplek voor kinderen en een magneet voor nieuwe jeugdleden. Tof! 

De muur

Shon heeft een voorbeeld van een ontwerp voor het tennismuurtje gemaakt. Maar, je kunt als vereniging natuurlijk ook helemaal zelf een ontwerp maken samen met bijvoorbeeld een lokale kunstenaar en de jeugdleden van de vereniging. Het kan dan ook een leuk project zijn voor een WhoZnext team. Wel is het heel erg belangrijk dat je altijd de 4 mikpunten verwerkt in je ontwerp en dat deze op de aangegeven punten staan. We gaan er als KNLTB namelijk ook op termijn een challenge van maken, voor clubs onderling en dan heb je echt de mikpunten nodig!

Hoe je de schildering van Shon maakt, kun je lezen in de handleiding die je in de toolkit hieronder vind. Heel veel succes en plezier!

YouTube serie

Om tennis bij de jeugd te promoten zijn de MuurMasters avonturen te zien in de YouTube serie De MuurMasters. Een toffe serie voor de jeugd met daarin bekende tennissende Nederlanders. Ze helpen de tennismuur te pimpen, vertellen over hun liefde voor tennis, maar gaan vooral verschillende ludieke uitdagingen aan. Om de serie en daarmee de sport te promoten onder de jeugd vragen we verenigingen om de serie te delen onder jeugdspelers. Dit kan heel gemakkelijk door gebruik te maken van een poster, banner en een voorbeeldtekst. Deze vind je onderaan deze pagina. Je kunt de poster ophangen in het clubhuis en de banner met voorbeeldtekst delen via bijvoorbeeld WhatsApp of social media. Samen met jouw hulp bereiken we nog meer kinderen.