Beste jeugd idee

KNLTB kiest winnaars Beste Jeugdidee van Nederland

De winnaars van het Beste Jeugdidee van Nederland zijn bekend. Uit de vele inzendingen selecteerde de KNLTB onlangs vier deelnemers die hun ideeën mochten pitchen, waarna Laura van der Hage, Cecile Scheele en haar zoon Matisse Smit uiteindelijk tot winnaars werden verkozen. Hun winnende ideeën zullen tot leven worden gebracht met ontwikkelingsbudget dat door SportInnovator beschikbaar wordt gesteld.

Jubileum

Het Beste Jeugdidee van Nederland is in het leven geroepen om het 125-jarig jubileum van de KNLTB te vieren, met als doel om nieuwe ideeën te bedenken om jeugd via digitale innovaties enthousiast te maken voor tennis en padel. De KNLTB is continu op zoek naar nieuwe ideeën om meer mensen altijd en overal te laten spelen.

Laura van der Hage bedacht een digitale variant op een fenomeen dat in een andere sport al decennialang en traditie is: het verzamelen van voetbalplaatjes. Van ruilen op het schoolplein tot het openen van pakjes met hartkloppingen, het is een rollercoaster van emoties en veel meer dan alleen plaatjes verzamelen; het is een sociale ervaring die vriendschappen smeedt en herinneringen creëert die een leven lang meegaan. Door dit te vertalen naar tennis en padel versterk je het gevoel van saamhorigheid en liefde voor het spel onder de jeugd.

GoldenSlam

Cecile Scheele en haar zoon Matisse gooiden het over een heel andere boeg met hun idee, namelijk met een spannend en educatief spel binnen het populaire Roblox. Dit is een online spel en game-creatiesysteem waarmee gebruikers games kunnen programmeren en games kunnen spelen die door andere gebruikers zijn gemaakt. In hun spel, dat GoldenSlam moet gaan heten, kunnen spelers hun eigen tennisser maken en deelnemen aan allerlei activiteiten en uitdagingen die zijn ontworpen om hun tennisvaardigheden te verbeteren en ze aan te moedigen om de echte tennisbaan op te gaan. De naam GoldenSlam is een eerbetoon aan de Golden Grand Slam van rolstoeltennisser Diede de Groot in 2021.

Beide ideeën waren bijzonder goed uitgedacht en dat leverde de winnaars tickets op voor Libéma Open en een mooi gezamenlijk ontwikkelingsbudget van €5000,- om hun ideeën tot leven te brengen. De KNLTB is enorm blij met deze innovaties, die ervoor moeten gaan zorgen dat jeugd enthousiast gemaakt wordt en langer behouden kan worden voor de sport.