RH 0344

Inschrijving voor de Najaarscompetitie Tennis & Padel start op maandag 3 juni

De KNLTB Voorjaarscompetitie is nog in volle gang. Toch kijken we alvast vooruit naar de KNLTB Najaarscompetitie. Deze competitie wordt gespeeld op vijf speeldagen in september en oktober. Klik hier voor alle speeldata van de verschillende tenniscompetities. Een overzicht van de speeldata van padel vind je hier. Vanaf maandag 3 juni kunnen verenigingen en centra hun teams inschrijven voor de KNLTB Najaarscompetitie. Doet jouw club ook mee? 

Aanbod Najaarscompetitie Tennis Senioren & Jeugd

Het competitieaanbod van de Najaarscompetitie Tennis 2024 bestaat uit een landelijk aanbod aangevuld met een aantal regionale soorten. Daarom is het competitieaanbod voor senioren opgesplitst in een landelijk aanbod en een regionaal aanbod. Hieronder vind je verschillende overzichten van het aanbod van de Najaarscompetitie Tennis 2024. Deze overzichten vind je ook op de pagina's downloads.

  • Klik hier voor het Aanbod Najaarscompetitie 2024 - Senioren Landelijk 
  • Klik hier voor het Aanbod Najaarscompetitie 2024 - Senioren Regionaal 
  • Klik hier voor het Aanbod Najaarscompetitie 2024 - Jeugd

Er zijn een paar wijzigingen in het landelijke aanbod, namelijk:

  • Gemengd 17+ en Gemengd Zondag zijn samengevoegd;
  • Op zaterdag is er een DD35+ en GD35+ toegevoegd.

Er is een heel divers competitieaanbod op bijna iedere dag van de week voor zowel de beginnende als de ervaren spelers. Iedereen kan dus meedoen! Op basis van het competitieaanbod bepaalt een vereniging of centrum welke competities ze aanbieden en gaat de competitieleider aan de slag met het werven en samenstellen van teams. 

Nieuw: Spelen om promotie en degradatie 

Met ingang van dit jaar wordt er tijdens de Najaarscompetitie Tennis ook om promotie/degradatie gespeeld, net zoals de Najaarscompetitie Padel. Door de invoering hiervan wordt het uitdagender om mee te doen, want het blijft tot het laatste moment spannend. Alle wedstrijden zijn namelijk van belang en bepalen welke teams er kampioen worden en welke teams er degraderen. Teams die dit jaar 1e worden, spelen dan tijdens de Najaarscompetitie in 2025 een klasse hoger (indien er een klasse hoger is). Teams die dit jaar 5e of 6e worden, spelen in 2025 een klasse lager. Zo zorgen we er voor dat de competitie spelen nog leuker wordt!

Na de inschrijving gaat de KNLTB aan de slag om de indeling zoveel mogelijk op niveau in te delen. Wanneer er wordt geconstateerd dat de indeling beter kan op niveau en/of reisafstand kan de KNLTB indien nodig teams verplaatsen naar een andere klasse.

Aanbod Najaarscompetitie Padel

Bij padel worden er verschillende competities aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Klik hier voor het competitieaanbod padel. Speciaal voor de jeugd die graag padelcompetitie wil spelen is er aanbod op zondag (t/m 17 jaar).

Ook is er sinds vorig jaar een aparte damescompetitie op vrijdag, zaterdag en zondag. Doordat steeds meer vrouwen aan deze competitie deelnemen worden de reisafstanden kleiner. 

Inschrijven van teams

Zodra de teams zijn samengesteld kan de competitieleider van maandag 3 juni tot en met woensdag 19 juni 2024 de teams van de vereniging of centrum inschrijven voor de Najaarscompetitie Tennis (inclusief Groen, Junioren en 8&9 Tennis). Dit gaat via MijnKNLTB. De functionaris Tenniskids kan via MijnKNLTB de teams inschrijven voor de Rode en Oranje competitie. 

De inschrijfperiode voor de Najaarscompetitie Padel is van maandag 3 juni tot en met woensdag 10 juli 2024

Alle informatie op een rij

Alle informatie die je nodig hebt voor de organisatie van de Najaarscompetitie Tennis zoals het competitieaanbod en promotiemiddelen zijn gebundeld op één overzichtelijke pagina: centrecourt.nl/tenniscompetitie. Daarnaast vind je op de pagina downloads allerlei handige stappenplannen en is er een aparte pagina met alle veelgestelde vragen. Alle informatie over de Tenniskids Najaarscompetitie vind je hier en voor de Najaarscompetitie Padel vind je hier.