Online Toernooiplanner

Online toernooiplanner: een snel en effectief programma voor de organisatie van een succesvol toernooi

De online toernooiplanner (TP) heeft het afgelopen jaar een succesvolle eerste fase doorgemaakt, met meer dan 150 toernooileiders die gebruik hebben gemaakt van het programma voor de organisatie van een open tennis- en/of padeltoernooi.

Begin 2024 werd de online toernooiplanner ook beschikbaar gesteld voor organisatoren van een Junioren Tour toernooi, waardoor het bereik en de bruikbaarheid van de tool nog verder werden vergroot.

Vanaf nu kan het merendeel van alle open toernooien het hele toernooi, vanaf het begin tot aan het einde, online organiseren. Een mooie ontwikkeling waarmee we toernooiorganisaties helpen en ondersteunen om de organisatie van het toernooi nog leuker en makkelijker te maken.

Online toernooiplanner

De online toernooiplanner is een programma wat toernooiorganisaties de mogelijkheid geeft om een heel toernooi online te organiseren. In tegenstelling tot Tennis Toernooi Planner (TTP), wat door alle toernooiorganisaties wordt gebruikt, is dit een multi-user versie van het programma.

Het is overal online te gebruiken, op tablets en computers en is direct verbonden met de wedstrijddata op MijnKNLTB. Dat betekent o.a. dat toernooiorganisaties vanaf meerdere apparaten tegelijk realtime het toernooi kunnen plannen en veel eenvoudiger het toernooi kunnen opzetten, organiseren en spelen.

Toernooien zomer 2024

Organiseer jij deze zomer een open tennis- en/of padeltoernooi en heb je de inschrijving van jouw toernooi nog niet geopend? Dan hebben we goed nieuws, want dan kan jij je hele toernooi, vanaf het openen van de inschrijving, tot de loting én het plannen van de wedstrijden, organiseren via de online toernooiplanner. Dit proces is zeer gebruiksvriendelijk en sneller in vergelijking met TTP. Check hiervoor deze handleiding.

Heb je de inschrijving voor jouw toernooi al geopend via TTP, of organiseer je een Junioren Tour toernooi, een toernooi op actuele rating of een gecombineerd toernooi (tennis en padel)? Dan kan je de online toernooiplanner pas gebruiken vanaf het moment dat de loting is gedaan via TTP en is gepubliceerd op MijnKNLTB.

Wil je deze zomer met jouw toernooi gebruikmaken van de online toernooiplanner? Meld je dan aan via het webformulier.

Nieuwe functionaliteiten

De afgelopen periode zijn er veel nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en toegevoegd aan de online toernooiplanner. De belangrijkste zijn:

  • Plannen per ronde
  • Integratie met online Toernooi TV
  • Spelersgegevens exporteren naar Excel
  • Inschrijfgeld beheren

Toekomst

Jouw feedback is belangrijk voor ons! We blijven de reacties op het gebruik van de online toernooiplanner monitoren en op basis van prioriteit nieuwe functionaliteiten (door)ontwikkelen. Na de zomer gaan we ons richten op de toernooien op actuele rating, zodat zij ook het hele toernooi online kunnen aanbieden. Hetzelfde geldt ook voor NRT, Junioren Tour en P-toernooien. Samen maken we de sportervaring beter!