Zwarte tulpen troffeee

A.T.V. De Hertenkamp, Finnpaints Open Tennis & Padel jeugdtoernooi en Tjay Tjiook winnaars jaarprijzen 2023

A.T.V. De Hertenkamp, het Finnpaints Open Tennis & Padel jeugdtoernooi en Tjay Tjiook zijn de winnaars van de KNLTB Jaarprijzen 2023. De bloemen, cheques en felicitaties werden vandaag uitgereikt tijdens het KNLTB Jaarcongres tijdens het ABN AMRO Open in Ahoy. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Ondernemende vereniging

A.T.V. De Hertenkamp is een groeiende en bloeiende tennis- en padelvereniging in Assen. “Wat betreft de jury is de vereniging een inspiratiebron voor veel andere verenigingen’’, droeg dagvoorzitter Kristie Boogert voor uit het juryrapport. Met name het grote en diverse aanbod voor zowel tennissers als padellers van alle leeftijden sprak de jury aan. “A.T.V. De Hertenkamp weet zowel leden als ongebonden racketsporters aan zich te binden en dat is knap.”

Ook is de vereniging maatschappelijk betrokken. De Hertenkamp werkt samen met scholen, de gemeente en uiteraard tennis- en padelleraren om de jeugd voor de sport te enthousiasmeren en te behouden. “De Hertenkamp is een zeer ondernemende vereniging, een voorbeeld voor velen’’, aldus Boogert.

Verbinder en teamplayer

Tjay Tjiook is voorzitter van T.C. Elzenhagen in Amsterdam. Leden, medebestuurders en andere vrijwilligers van de club typeren hem als een goedlachse duizendpoot waar je altijd op kunt bouwen. Boogert: “Tjay is altijd aanwezig en heeft aandacht voor iedereen. Hij is nooit te beroerd om te helpen met wat voor klus dan ook. Tjay is een echte verbinder en teamplayer.” En terechte winnaar!

Kamperen tijdens het open toernooi

Het Finnpaints Open Tennis & Padel jeugdtoernooi van TPC Pagnevaart in het Brabantse Hoeven bestaat tien jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de wijde omtrek. Jaarlijks trekt het toernooi meer dan honderd deelnemers, die niet alleen komen tennissen en padellen, maar die ook meedoen aan allerlei andere activiteiten die de club organiseert. “Denk aan een Challenge of the Day’’, zegt Boogert. Maar het beste voorbeeld is toch wel de nacht waarop veel kinderen blijven kamperen op het park. “Na het ontbijt is er eerst een training voor alle deelnemers, waarna de wedstrijden beginnen.” Sport en fun gaan zo hand in hand. Daarom is het Finnpaints Open Tennis & Padel jeugdtoernooi uitgeroepen tot Toernooi van het jaar.